Digidexo.com

Hva er behandlingen for lav Blodplater?

Trombocytopeni er den medisinske uttrykket for en lav blodplatetall. Blodplater (trombocytter) er blodceller som hjelper blodet å levre. De forhindrer blodtap ved bunching sammen og koble opp blod fartøy hull. Trombocytopeni kan skyldes en medisinsk lidelse, defekt immunsystemets funksjon eller som en bivirkning av medisiner. Behandlinger vil variere basert på flere faktorer.

Generell behandling Informasjon

Du kan ha trombocytopeni uten å oppleve noen symptomer, utelukker behovet for noen behandling; dette gjelder særlig for barn. I slike tilfeller kompenserer benmargen for mangel på blodplater ved å gjøre store mengder nye til hva utløste tilstand bedres eller går bort. Gravide kvinner iblant oppleve trombocytopeni, men behandlingen er vanligvis ikke nødvendig siden blodplatetall som regel tilbake til det normale når de har født.

Ofte kan det hende at eneste behandlingen bestå av å behandle sykdommen forårsaker trombocytopeni eller justere medisiner. Andre ganger vil det føre til idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP), en tilstand som kan forårsake lett og overdreven blåmerker og blødninger. Du vil trenge behandling som spesifikt omhandler ITP

Medisiner

Medisiner som mål å blokkere antistoffer som angriper blodplater. Vanligvis dette inkluderer kortikosteroider og i tilfelle du trenger for å raskt øke blodplatetall, intravenøs immunglobulin. Hvis steroider bevise ineffektiv, kan du bli foreskrevet immunsuppressive som hemmer dannelsen av de uakseptable antistoffer; ofte foreskrevet medisiner inkluderer Cytoxan eller Imuran.

Kirurgi

Milten spiller en viktig rolle i produksjonen av blodceller og blodsykdommer eventuelle påvirke dens funksjon. Hvis du ikke reagerer på de vanlige medisiner, kan splenektomi (fjerning av milten) forbedre ITP.

Blodtransfusjon og Plasma Utveksling

Hvis blødningen er alvorlig, vil du få en blodoverføring som består av røde blodceller. Du vil også motta platekonsentrater, spesielt hvis tilstanden er relatert til kreft eller kreft behandlinger.

I noen tilfeller kan du utvikle trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP), noe som fører til plutselige blodpropper i kroppen som kan blokkere oksygenstrømmen til vitale organer. Dette er en meget alvorlig tilstand som krever en plasma utveksling i tillegg til de ovennevnte behandlinger. Plasma er den flytende delen av blodet som spiller en svært viktig rolle i blødningen og clotting funksjoner. Under denne prosedyren, noe av blodet er fjernet, nye plasma satt i den, og blodet er returnert til kroppen din.

Self-Care

Hvis du har trombocytopeni, bør du unngå aspirin; det forstyrrer blodplateaktivitet. Minimer inntaket av alkohol og unngå kontaktsport som øker sjansen for skader og blødninger.