Digidexo.com

Kortsiktige effektene av depresjon

Depresjon er en fysisk tilstand, så vel som en følelsesmessig tilstand. Som sådan, kan det ha kortsiktige effekter på hele kroppen. Disse kan variere fra tretthet til hukommelsesproblemer til smerte. Som depresjon behandles, bør bivirkningene begynner å avta. Venstre ubehandlet, men de kan bli mer alvorlige eller slå inn langsiktige bivirkninger, som kan være vanskeligere å kontrollere.

Fatigue

Hvis du er deprimert, er det ikke uvanlig å ha konstant følelse av utmattelse som ikke lindres ved å spise eller å få normale mengder hvile. Faktisk, når du er deprimert, vil du finne at alt du ønsker å gjøre er å hvile og søvn, fordi det har blitt din rømningsvei eller din måte å slippe å takle situasjoner.

Tap av motivasjon

Du kan føle at eller vet at du trenger å gjøre noe; men når du er deprimert kan du lider av tap av motivasjon. Du kan etter hvert komme til å gjøre hva du trenger å gjøre, men bare etter at du har hatt å gjøre en felles innsats for å gjøre bare et minimum av det som trengs for å oppfylle oppgaven eller forpliktelse.

Total mangel på konsentrasjon

Du vil endelig få akkurat nok motivasjon til å utføre oppgaven bare for å finne ut at, på grunn av depresjon, er du har problemer med å konsentrere seg om oppgaven. En kortsiktig effekt av depresjon kan være en total mangel på konsentrasjon. Fordi dette kan føre til feil og redusert arbeidsytelse, kan frustrasjoner montere, bare legge til din depresjon.

Endring i Appetite

Depresjon kan føre til at du overspiser, fordi du ikke bryr deg om din personlige utseende, eller du tror kanskje du er økende komfort fra maten du spiser. På den annen side, kan du finne deg selv i stand til å spise. Det enten gjør deg syk å spise, eller du føler at du bare kan svelge et par biter --- og slett ikke kan spise noe mer.

Smerte

Hvis du er deprimert, kan du føle smerte. Du kan lide av hyppig hodepine eller du kan ha smerter i ryggen eller andre områder av kroppen din. Du kan også oppleve at smerteterskelen er lavere enn det en gang var, gjør du føler smerte raskere og mer alvorlig enn du gjorde før.

I tillegg, hvis du lider av kroniske smerter, kan dette meget vel være årsaken til din depresjon.

Antidepressiva ofte fungerer veldig bra til å kontrollere smerten forbundet med depresjon. I tillegg opptrer de på de andre symptomene på depresjon i tillegg. Når depresjonen begynner å komme under kontroll gjennom å ta av det antidepressive medikamentet, vil du eller bør legge merke til de kortsiktige effektene avtar og muligens forsvinne alle sammen.