Digidexo.com

Hvordan diagnostisere problemer av femur Bone

Hvordan diagnostisere problemer av femur Bone


Femur, det største ben i det menneskelige legeme, er lokalisert i den øvre ben. Problemer med femur kan oppstå på grunn av skader og andre medisinske tilstander. Bestemme et problem med femur kan gjøres ved fysisk undersøkelse av benet og gjennom røntgen og andre diagnostiske imaging tester som MR eller CT-skanning. Disse testene kan bidra til riktig diagnose og behandle tilstanden.

Bruksanvisning

Hvordan finne problemet

•  Samle pasientens historie. Når en pasient klager over symptomer, er det viktig å finne ut pasientens historie og hendelsene som førte til symptomene. Spør pasienten spørsmål for å avgjøre hva som kan ha forårsaket problemet. Spør hva han gjorde når symptomene eller problemet først oppstod. Spør om noen mistanke traumer / skader som kan ha oppstått til beinet. Spør pasienten om alle sykdommer han kan ha, for eksempel osteoporose eller kreft, som kunne ha ført til problemet.

Utfør en fysisk undersøkelse. Når en person har et problem med sin etappe, er det første som bør gjøres en fysisk eksamen. Se på beinet og notere eventuelle misfarging, som rødhet eller blåmerker, hevelse, kutt, brannskader og misdannelse. Misdannelse kan sees eller føles løpet palpasjon (følelse) av benet. Sjekk for smerte og merk det området hvor smerten ligger. Smerte kan bidra til å begrense problemet ved å gi et bestemt område å konsentrere seg om under eksamen. Sjekk beinet utvalg av bevegelse for å finne ut om den kan flyttes normalt.

Skaffe røntgen av beinet. Etter å ha utført den fysiske eksamen, kan det være nødvendig å utføre røntgenstråler, som er bilder av bein som kan bidra til å identifisere brudd og andre abnormiteter. X-stråler kan bli utført på det benet ved hjelp av forskjellige synspunkter og vinkler for å få et fullstendig bilde av femur. Se etter skader i femur, slik som en fraktur, som kan være synlige på røntgenbildet. Sjekk femur for å se om det er riktig justert med hofte og kne.

Bruk bildediagnostikk for å finne problemet. Diagnostiske imaging tester, som for eksempel en MR eller CT scan, kan gi et detaljert bilde av femur som kan vise problemer som ikke er synlige på en X-ray. En MR eller CT scan tilbyr et unikt utseende på femur ved bruk av spesialutstyr, og en scan kan vise den minste ufullkommenhet som kan være årsaken til problemet. MR og CT-skanning kan vise bilder av femur og omkringliggende vev, for eksempel muskler og blodkar som ligger i området. Se etter abnormaliteter som blodpropp, utvekster på femur eller små hårfine sprekker.

Bestem problem. Etter den fysiske eksamen, røntgen og bildediagnostikk, bør en lege eller spesialist kunne finne problemet med femur. Hun vil stille en diagnose basert på informasjon som er samlet, og alle tester utført vil tillate henne å riktig behandle og løse problemet.

Tips og advarsler

  • Bare en lege eller spesialist bør diagnostisere en medisinsk problem eller tilstand.
  • Informer lege og røntgen, MR eller CT-tekniker hvis du er gravid før testing er utført.
  • Tilbakeholdelse av informasjon fra en helsepersonell kan føre til feildiagnostisering eller feil behandling av et medisinsk problem.