Digidexo.com

Spondylolisthesis Beskrivelse

Den nedre ryggvirvel i den menneskelige ryggrad kan gli fra under resten av ryggraden resulterer i en ofte smertefull tilstand som kalles spondylolisthesis. Ryggsmerter kan bety et alvorlig problem og bør være grundig diskutert med en ortopedisk lege. Denne artikkelen er ikke ment å erstatte en legens råd, og bør brukes til informasjonsformål.

Beskrivelser

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, ryggvirvler har et lite hakk lignende bein å koble sammen for å skape den komplette ryggraden. En tilstand som kalles spondylolysis er et brudd i dette pars parti av vertebra og ofte svekker ryggraden resulterer i spondylolisthesis. Spondylolistese oppstår når en nedre del av ryggraden er for svak til å opprettholde dets riktige stilling og glir forover. Det vanligvis påvirker det femte lumbale vertebra og mindre vanlig den fjerde.

Årsaker

Hos voksne, degenerative sykdommer som leddgikt årsaken spondylolistese. Hos barn, vanligvis en fødsel defekt i korsryggen kalles et pars defekt kan resultere i ryggvirvel glidning. Tretthetsbrudd eller traumatiske brudd i ryggsøylen også føre til spondylolisthesis. Dette er ganske vanlig hos unge idrettsutøvere som overforbruk ryggraden i aktiviteter som turn, fotball eller vektløfting.

Symptomer

En person med spondylolisthesis har ingen symptomer; imidlertid, smerte, muskel tetthet og stivhet er vanlig. Tilstanden kan føre til nerveskader, forårsaker den personen til å føle en lammende følelse nedover beina. Idrettsutøvere opplever muskelspasmer fra spondylolisthesis som kan resultere i stramme hamstrings. Dessuten kan tilstanden forårsake en redusert evne til å kontrollere tarm eller blære funksjoner.

Diagnose

Leger undersøke røntgenbilder, som kan vise brudd i ryggsøylen eller out-of-place ryggvirvler. CT og MRI avgjøre om ryggvirvlene presser på nervene. Glidekilen er gradert fra én til fire med fire er mest alvorlig.

Behandlinger

Klasse en og to bør svare godt til fysioterapi. Karakterer tre og fire kan kreve kirurgiske metoder, som for eksempel en spinal fusjon. Styrking og tøyningsøvelser under veiledning av en lege kan redusere smerte og skape bedre spinal stabilitet.