Digidexo.com

HCPCS Koder for Varicose Vein Prosedyrer

Åreknuter er unormalt store årer som buler gjennom huden, vanligvis i bena. De kan være smertefullt for mange mennesker, enten de går eller bor fortsatt. Mange behandlingsanbefalinger eksisterer om hvordan du kan redusere hevelse av åreknuter, inkludert kirurgiske alternativer. For medisinske faktureringsformål, disse prosedyrene må kodes, som gjør forsyninger som kan brukes.

Klargjøring, er prosedyrer koder kalt CPT-4 koder, selv om mange mennesker bruker det ordet og HCPCS om hverandre. HCPCS koder faktisk referere til det som kalles nivå II koder, som dekker lengre prosedyrer og forsynings koder. Kode beskrivelser kan være veldig lang; de avkortes her, så det anbefales at du leser gjennom håndbøkene for mer fullstendige beskrivelser.

Evaluering

Før noen behandling kan begynne, må evalueringer gis for å bestemme hvilken type behandling som må finne sted. CPT-4 koder som brukes for disse bestemmelser omfatter ett radiologi kode:

76942 - Ultralyd Veiledning for Needle Place

De andre koder er kategorisert som ekstremitetene Venøse Studies. Disse kodene er:

93965 - noninvasive fysiologiske studier av ekstremitetene årer

93970 - Tosidig skanning av ekstremitetene årer

93971 - Tosidig skanning av ekstremitetene årer

Typer Prosedyrer

Det er tre hovedbehandlings kategorier for åreknuter. Selv om alle de koder er oppført i den kirurgiske kategori av CPT-4-koder, og ikke alle av de fremgangsmåter er faktisk kirurgiske prosedyrer. Dessuten er ingen av disse kodene er eksklusivt i løpet av en dag av behandlingen. Dette betyr at hvis en lege ønsker å utføre flere prosedyrer på en dag, det kan gjøres så lenge den medisinske dokumentasjonen støtter det. Men kan noen koder ikke bli fakturert sammen på samme dag, så det er best å verifisere disse kodene gjennom koding manualen.

Sklerose Solutions Injeksjoner

Den minst invasive av de tre varicose vein kirurgiske behandlinger introduserer løsninger inn i blodårene, vanligvis via et drypp prosess for å prøve å redusere herding som har funnet sted.

36468 - Single eller flere injeksjoner av skleroserende løsninger

36470 - Injeksjon av skleroserende løsning; enkelt vene

36471 - Injeksjon av skleroserende løsning; flere årer, samme etappe

Endovenous ablasjonsbehandling

Ablasjon betyr åreknuter vil bli behandlet ved å sette en løsning, og deretter varme den opp med en utvendig kilde. Kilden er angitt innenfor de koder nedenfor:

36475 - ablasjonsbehandling av inkompetente vene, perkutan, radiofrekvens; først vene behandlet

36476 - ablasjonsbehandling av inkompetente vene, perkutan, radiofrekvens; andre og påfølgende årer

36478 - ablasjonsbehandling av inkompetente vene, perkutan, laser; først vene behandlet

36479 - ablasjonsbehandling av inkompetente vene, perkutan, laser; andre og påfølgende årer

Vein hemorroider (kirurgi)

Disse kodene indikerer faktiske kirurgiske prosedyrer. Sykehusene kan ikke bruke disse kodene for faktureringsformål, bestemmer i stedet for å bruke kirurgisk ICD-9, eller diagnosekoder, men leger må bruke minst en av disse kodene:

37700 - Ligation og delingen av lang saphenavene på saphenofemoral veikryss

37718 - hemorroider, divisjon, og stripping, kort saphenavene

37722 - hemorroider, divisjon, og stripping, lang (større) saphenous årer fra saphenofemoral krysset til kneet eller under

37735 - hemorroider og divisjon og fullstendig stripping av lange eller korte saphenous årer

37760 - Ligering av perforatorer årer, subfascial, radikal

37765 - Stab phlebectomy av åreknuter, ett ytterpunkt; 10-20 dolke snitt

37766 - Stab phlebectomy av åreknuter, ett ytterpunkt; mer enn 20 innsnitt

37780 - hemorroider og delingen av kort saphenavene på saphenopopliteal veikryss

37799 - Unoterte prosedyre, karkirurgi

HCPCS Prosedyre

Det er en siste prosedyre som, dessverre, ikke er dekket av de fleste forsikringsselskaper fordi, som fra midten av 2009, de ser det som en eksperimentell prosedyre. Koden er det:

S2202 Echosclerotherapy

Forsyninger

Kompresjonsstrømper er den mest brukte forsynings element i behandlingen av åreknuter. Ikke alle forsikringsselskaper vil betale for dette elementet, som det er ansett hjemme utstyr, som vanligvis ikke er dekket. Utvalget av HCPCS koder for dette elementet er fra A6533 gjennom A6549, med den eneste forskjellen er størrelsen og lengden av strømpen.