Digidexo.com

Brokk Post-kirurgi komplikasjoner

En brokk oppstår når en del av kroppen, slik som et organ, stikker ut gjennom et svakt punkt eller rift i muskelen som inneholder det organ. Brokk vanligvis vises i mage eller lyske områder. Personer som er sykelig overvektige og de som har hatt Operasjonssnittene oftere utvikle brokk enn andre. Med mindre din brokk er kirurgisk korrigert, kan vev blir fanget innenfor brokk. Ifølge en lege-utviklet, pasientopplæring nettside, mer enn en halv million operasjoner, kalt herniorrhaphies, blir gjort hvert år i USA. Heldigvis komplikasjoner er få.

Infeksjoner

En infeksjon følgende brokk kirurgi er en mulighet. Imidlertid kan årsaken til infeksjonen ikke har sin opprinnelse fra operasjonen selv. Oftest en infeksjon begynner på stedet av snittet. Det anbefales pasienter avstå fra dusjing og spesielt bading i dagene etter operasjonen. Begrunnelsen for dette er å være sikker på at dine sting eller stifter er ikke utsatt for bakterier. Symptomer på en infeksjon på stedet av din innsnitt er rødhet, hevelse, svie og smerter. Legen din kan forskrive antibiotika for å behandle infeksjonen.

Blødning

Å ha noen blødning i avføringen etter brokk kirurgi kan se skummelt, men er ikke alle som betenkelig, ifølge Dr. Jeffrey S. Guy, MD, en generell kirurg ved Vanderbilt Burn Center. "En liten mengde blod etter [denne prosedyren] er ikke uvanlig, men det bør ikke vedvare", sier han. Blodet kan komme fra din innsnitt. Hvis blodet er lyse rødt, bør du rapportere dine symptomer til din lege eller kirurg. Tar en narkotiske smertestillende etter operasjonen kan forverre blødninger, siden disse stoffene er kjent for å herde avføring og gjøre dem vanskeligere å passere. Tar en krakk mykner kan bidra til å lindre dette problemet.

Passerer Urin

Rhode Island Hospital forteller at selv om komplikasjoner oppstår sjelden, noen vanlige problemer følgende brokk kirurgi inkluderer problemer med vannlating og avføring. Eldre menn er mer sannsynlig å ha problemer med vannlating etter operasjonen, på grunn av effekten på nerver i blæren under operasjonen. Normal vannlating bør gå tilbake i løpet av noen dager, men i alvorlige situasjoner kan kreve et kateter.

Nerveskader

De som har åpent brokk reparasjon, eller laparoskopisk kirurgi, kan oppleve nummenhet i deres lår eller pung. For de fleste vil sensasjon returnere, men noen pasienter har varig tap av følelse. Nummenhet oppstår vanligvis når nervene er skadet under operasjonen. Fordi kirurger er klar over muligheten for å skade nerver, de tar spesiell omsorg for å jobbe forsiktig. Men fordi nervene er så følsom, kan selv en liten trekk eller pull forårsake lammende eller andre symptomer som vedvarer i uker eller måneder.

Gjentakelse

Det finnes alltid en mulighet for din brokk gjentakende etter reparasjon kirurgi. Det er vanskelig å hindre gjentakelse av et brokk, men det er skritt du kan ta for å redusere disse risikoene. Ifølge Rodeo Drive Plastic Surgery, er det viktig å holde vekten i sjakk, siden overvektige mennesker er mer sannsynlig å utvikle brokk. Andre måter å redusere risikoen for å ha en tilbakevendende brokk er å holde magemusklene tonet, sørg for å behandle kronisk forstoppelse og hoste, og konsumere mat med høyt fiber.