Digidexo.com

Hvordan du kan overvinne frykt for å snakke til grupper

En av de vanligste årsakene til angst, kan frykt for å snakke til grupper spenner fra en mindre bekymring for at du kan se dum foran gruppen til en full blåst angst angrep med svimmelhet, rask pust og puls, og beven. Du kan overvinne frykten for å snakke til grupper med praksis og bevisst innsats. Selv erfarne fagfolk innrømmer til en frykt for offentlige taler, selv om det er en vanlig del av jobben.

Bruksanvisning

•  Finn ut hvorfor du har en frykt for å snakke til grupper. Felles bekymringer inkluderer en frykt for ikke å ha forberedt, en frykt for å fremstå tåpelig eller uneducated, eller en grunnleggende usikkerhet om din evne til å utføre som foredragsholder.

Oppsøk en terapeut hjelp, om nødvendig, for å finne roten av frykt. Din frykt kan være et komplekst tema, spesielt hvis frykten for å snakke til grupper representerer et større problem med sosial angst. En terapeut kan bruke kognitiv-atferdsterapi for å hjelpe deg å forstå hvilke tanker som gjør deg engstelig, samt gi deg veiledning om hvordan du kan kontrollere disse tankene.

Kjenn ditt publikum og rom oppsett før du snakker til en gruppe. Dette hjelper du vet hvordan du skal organisere presentasjonen effektivt og gjør hendelsen til å kjøre mer jevnt.

Gjør notatkort eller en disposisjon om nødvendig --- ikke regne med å huske alt som du ønsker å si hvis du blir nervøs foran en gruppe. Glemme hva du ønsket å si på grunn av angst vil bare forsterke frykten for å snakke til grupper, så kuttet problemet med ekstra forberedelse.

Øv på materialet grundig før du snakker til en gruppe. Materialet bør komme som andre natur, slik at du føler deg komfortabel å diskutere det logisk i en anspent øyeblikk. Øv ikke bare selve materialet, men levering, holdning og tone. Det hjelper å øve foran andre. I begynnelsen, øve med folk du kjenner godt, men som selvtilliten din øker, praksis foran andre medarbeidere eller i en nøytral rollespill setting.

Fjern eventuelle eksterne faktorer som kan bidra til angst. Unngå enhver form for koffein, nikotin eller alkohol før du snakker til en gruppe, og sørg for at du får nok søvn og mat. Selv om et sentralstimulerende som koffein kan holde deg våken, vil det sette kroppen i en nervøs tilstand og gjøre det enklere for engstelige tanker å kaste deg ut av balanse.

huske sist gang du så noen andre snakke til en gruppe. Mest sannsynlig har du ikke tilbringe hele tiden bedømme høyttaleren, venter på ham til å gjøre en feil eller fokusere på noen slips. Du har kanskje ikke engang fokusert på presentasjonen. På samme måte, publikum vil ikke dømme deg så hardt som du tror de vil.

Fokus på publikum. Samhandle med dem ved å fortelle vitser eller stille spørsmål, selv om du ikke forvente å få svar. En conversational stil gir deg tid til å ta pause naturlig og minnes dine tanker hvis du må; dette gjør du også en mer effektiv høyttaler og øker selvtilliten din til neste gang du snakker til en gruppe.