Digidexo.com

Desensitivisering Teknikker for angst

De fleste desensibiliserende teknikker for å håndtere urolige følelser involverer distraherende engstelig person oppmerksomhet bort fra angst. Det finnes et ubegrenset antall måter å gjøre dette, men de fleste grunnleggende teknikker kan kategoriseres i en av fire hovedområder: miljø, fysisk, kjemisk og psykisk. Her er en titt på hver type i sekvens. De kan også arbeide effektivt i tandem.

Miljø desensitivisering Teknikker

Elementer i vårt miljø kan ha positive eller negative effekter på oss. For eksempel kan musikk heve vår blodtrykk og puls, eller tilsvar senke den. På grunn av dette, lytte til beroligende musikk - spesielt myk klassisk musikk - kan bidra til å minske ens følelse av angst. Tilsvar, lyder selv kan være beroligende eller forstyrrende. Bølger eller lyden av en fontene kan ha en beroligende effekt, mens sirener tendens til å øke engstelige følelser.

Lukter kan også enten øke eller redusere angst. Sour, etsende lukter tendens til å være ubehagelig, men beroligende dufter som lavendel kan faktisk hjelpe stille en person.

Endre ens miljø og / eller klær kan også ha en positiv effekt. Går for en stasjon i landet eller en tur i en park hjelper ofte lette angst. Og farger som grønt og blått er beroligende, mens rød og gul tendens til å opphisse følelser. Bare å endre antrekket, derfor kan være effektive for desensitizing angst.

Fysiske desensitivisering Teknikker

De fleste leger tror at riktig pust går en lang vei å redusere angst og foreslå pasienter ta yogatimer eller prøve meditasjon. Trene og dans også hjelpe lindre angst. Under fysisk aktivitet, frigjør kroppen endorfiner, som gir det en følelse av en naturlig "høy". Under disse betingelser er det mye vanskeligere for kroppen for å produsere serotonin, en naturlig nevrotransmitter koblet med angst når de er tilstede i høye doser.

Kjemisk Desensitization Teknikker

Beroligende midler har blitt brukt i flere tiår for desensitizing angst, som har nikotin for røykere og alkohol for mange andre mennesker. Disse stoffene, men ofte har bivirkninger og langsiktige konsekvenser.

Alternative utøvere har funnet ut at mange naturlige urter kan redusere angst uten bivirkninger. Noen av de mest effektive urter omfatter: kava kava, ginseng, vendelrot, sitronmelisse, johannesurt og kamille.

Mentale desensitivisering Teknikker

Komme inn i en virkelig god bok eller film, spesielt hvis det er en komedie, er en rask måte å minske engstelige følelser. Latter har ofte blitt kalt den "beste medisin", og det fungerer for lidelser som angst, også.

Noen mennesker synes å si positive affirmasjoner effektiv, og snakker med en betrodd venn eller rådgiveren er også en måte å desensitize engstelighet.