Digidexo.com

Bivirkninger av for mye protein

Amerikanerne elsker protein. Faktisk, ifølge Dr. Robert Russell, bruker den gjennomsnittlige amerikaner mellom en til to ganger i den anbefalte daglige rasjon (RDA) av protein (se referanser nedenfor). Den nylige populariteten til low-carb dietter har bare forverret landets fascinasjon med protein, som fører mange til å laste opp på kjøtt i sine forsøk på å unngå brød og pasta. Mens protein er faktisk et sentralt element i en balansert, sunt kosthold, kan for mye protein skape problemer.

Nyre Stress

Menneskekroppen kan ikke bruke overflødig protein, så når du spiser for mye av det, må nyrene jobbe ekstra hardt for å filtrere det ut av systemet. Den ekstra avfall kan stamme dine organer og forårsake nyrestein, spesielt for dem som allerede arbeider med nyresykdom (se referanser nedenfor). Nyre stress blir enda mer av en bekymring med alderen, når organer er ikke lenger fungerer så effektivt.

Dehydrering

Når du tar i for mye protein, har kroppen din til å kompensere for ubalanse i systemet. Som nyrene arbeide for å skylle overflødig protein fra kroppen din, de skille ut vann med det. Dette kan føre til dehydrering, noe som kan gjøre at du føler deg svak, trøtt og svimmel (se referanser nedenfor).

Kalsium Loss

Kroppen frigjør syrer som det prosesser protein. Disse syrer blir så absorbert av kalsium. Jo mer protein du spiser, systemet trenger mer kalsium. Hvis kroppen din ikke har nok kalsium tilgjengelig, vil det ta det fra bein (se referanser nedenfor). Utilstrekkelig kalsium kan føre til osteoporose, en lidelse der bein blir sprø og knekker lett.

Gikt

Gikt, en type artritt, oppstår når urinsyre bygger seg opp i leddene, forårsaker smerte og ømhet. Friske nyrer eliminere urinsyre fra kroppen, men når nyrene er opptatt takle overflødig protein, er de ikke i stand til å behandle urinsyre raskt nok, noe som kan føre til gikt (se referanser nedenfor).

Høy Kolesterol og vektøkning

Høy protein matvarer som kommer fra animalske kilder er vanligvis svært høy i fett. For mye fett i kosten kan føre til en økning i kolesterol, som setter deg i en større risiko for å utvikle hjertesykdom, selv om det samlede kaloriinntaket er lavt. Hvis de høye protein matvarer du forbruker er også høy i kalorier, er du i faresonen for å få vekt i tillegg.