Digidexo.com

Kan Elavil føre til høyt blodtrykk?

Elavil (også kjent som amitriptylin) er en antidepressant i trisykliske familien. Den kan også brukes for spiseforstyrrelser, som et sovemiddel, og for kronisk smerte. Som med alle medisiner, er det bivirkninger av Elavil. Hvis du er foreskrevet Elavil, være i kontakt med din medisinske leverandøren slik at hun kan hjelpe deg med å håndtere disse effektene.

Advarsel Før start Elavil

Elavil bør ikke tas hvis du har hatt en allergisk reaksjon på noen trisykliske medisiner i det siste. Det må også vurderes nøye før du gir det til barn. Det kan øke sjansen for suicidal tenkning og atferd hos barn og unge voksne.

Elavil og blodtrykk

Elavil kan påvirke blodtrykket. Når det kombineres med adrenalin, kan det føre til farlig høyt blodtrykk. På egen hånd, kan det føre til høyt blodtrykk og rask eller uregelmessig hjerterytme, noen ganger også føre til hjerteinfarkt. Omvendt kan det også føre til lavt blodtrykk når du står (som kan føre til svimmelhet eller besvimelse).

Symptomer på høyt blodtrykk

Siden høyt blodtrykk kan føre til alvorlige hjerteproblemer, bør noen tar Elavil være oppmerksom på symptomer på dette for å se etter når du starter medisinering. Hvis du har en alvorlig hodepine eller tåkesyn, sjekk straks med medisinske leverandøren.

Andre bivirkninger av Elavil

Elavil har noen andre bivirkninger. Vektøkning er en mulighet. Så er tørr munn og forstoppelse. Svetting, uro og vanskeligheter urinering kan være mulige bivirkninger, også. Dette er irriterende, men lar seg behandle. Noen andre mer alvorlige inkluderer anfall, slag og hjerteinfarkt.

Fordeler

Selv om bivirkningene høres alvorlige, har Elavil jobbet godt for mange enkeltpersoner. Noen har ingen eller minimale negative effekter av å ta medisinen. Hvis en person er foreskrevet Elavil, må han være klar over at de tar et stoff som er kraftig, kan være svært nyttig, men har bivirkninger. Han skal jobbe tett med sin lege for å overvåke og håndtere disse problemene for å få optimal nytte av Elavil.