Digidexo.com

Nasjonale Sykepleiere Day morsomme fakta

Nasjonale Sykepleiere Day morsomme fakta


Nasjonale Sykepleiere Day, også kalt National RN Recognition Day, er mai 6. Det er den første dagen av nasjonale Nurses Week, som varer til mai 12, Florence Nightingale bursdag. Vanligvis feiringer inkluderer middager, proklamasjoner, seminarer og arrangementer som fokuserer på det viktige arbeidet som gjøres av sykepleiere.

Hva du skal gi

Under festlighetene sykepleiere ofte mottar blomster og gaver fra venner og familiemedlemmer, leger og administratorer, og til og med pasienter.

Florence Hvem?

Gjennom sitt arbeid med sårede soldater under Krimkrigen på 1850-tallet, sykepleier Florence Nightingale gjorde den britiske hæren bedre forholdene i sine sykehus. Hennes fokus på hygiene og ernæring reddet mange liv og ble grunnlaget for moderne sykepleie.

Begynnelser

I 1953, Dorothy Sutherland fra US Department of Health, utdanning og velferd kalt for en "Nurse Day" i oktober året etter. I 1954, en ukes overholdelse markerte 100-årsjubileet for Florence Nightingale sin tjeneste i Krimkrigen.

Utholdenhet

President Nixon proklamerte "National Nurse Week" i 1974. I 1981 startet en gruppe av New Mexico sykepleiere en stasjon for å erklære 6 mai "National Recognition Day for sykepleiere." Kongressen godkjente i 1982. Snart feiringen utvidet til en uke.

Spesielle dager

Nasjonale sykepleierstudenter Day er 8 mai og National School Nurse Day er på onsdag innenfor nasjonale Sykepleiere Week.

Worldwide

Siden 1965 har 12 mai vært Internasjonale Nurses Day.