Digidexo.com

Inngrodde hår Hjem Utbedring

Inngrodde hår Hjem Utbedring


En inngrodd hår oppstår når en hårsekken ikke tillater håret under til å vokse utover og de krøller hår rundt og begynner å vokse innover, forårsaker follicle å bli irritert og tidvis infisert. Inngrodde hår kan være et resultat av tett barbering som hakk eller på annen måte irriterer overflaten av hårsekken eller dette kan skyldes stramt, konstriktiv klær som gnir og irriterer huden (Referanse 1).

Redusere Irritasjon

Friksjon kan være den skyldige av noen inngrodde hår, ifølge MayoClinic.com. Redusere friksjonen irritasjon ved å justere en barbermaskin til å klippe håret litt lenger, kan ikke produsere en super glatt barbering, men det kan hindre hårsekken irritasjon.

Trekk barberhøvel bare én gang, i retning av den naturlige hårvekst, for å redusere sannsynligheten for å utvikle innvokste hår. Hvis du barberer samme sted mange ganger, er det mer sannsynlig å forverre hårsekkene. Bruk en smørebarberskum for å oppmuntre til høvelen glir uanstrengt over huden, redusere kutt (Referanse 2). I tillegg bruker bare en skarp barberblad for å redusere skrape og hudoverflaten skade.

Før barbering

Bruk en kroppsskrubb rengjøringsmiddel eller en loofah å glatte og fjerne døde hudceller. Alternativt kan du blande din egen mild eksfolierende formel, ifølge HairChick.com, ved å kombinere 1 ts. natron med litt flytende såpe og forsiktig masserer huden, skylling grundig før barbering (Reference 3).

Etter barbering

Bruke en aktuell toner eller antiseptisk, slik som trollhassel etter barbering, kan redusere overflatebakterier og eliminere inngrodde hår. I tillegg kan vasking av området med en antibakteriell såpe hjelper.
En skvett av over-the-counter kortison krem, som Cortaid, kan redusere hevelse i huden og fremme helbredelse (Referanse 1).

Klær

Bruk klær som ikke gni eller hemmende, spesielt i områder hvor håret er tykt eller krøllete, slik som lyske og armhuler. I tillegg velger stoff som puster, slik som bomull, for å tillate fuktighet å fordampe fra hudens overflate.