Digidexo.com

Om Death From Mesothelioma

Om Death From Mesothelioma


Mesothelioma er en svært farlig type kreft som ender i død innen et gjennomsnitt på bare to år etter diagnose. Denne sjeldne sykdommen påfører ca 2000 til 3000 personer i USA hvert år. De fleste som utvikler denne sykdommen gjør det etter inhalasjon asbest partikler.

Fakta

Selv om det store flertallet av mesothelioma tilfellene er forårsaket av eksponering for asbest, er omtrent 20 prosent av alle tilfeller funnet hos personer som ikke har noen historie med eksponering. Når en person utvikler denne sykdommen, ondartede celler utvikle seg i membranen som beskytter det meste av kroppens indre organer, som kalles mesothelium. De kreftceller spre seg til andre vev, så vel som andre deler av kroppen, noe som fører til død av patentet. Sykdommen er dødelig så fordi det ikke er særlig aggressiv, men fordi den har nådd et avansert stadium før det blir oppdaget. Mer enn 90 prosent av dem som er diagnostisert med mesothelioma dø.

Type

Det er fire typer mesothelioma: pleural ondartet, peritoneal, perikard og mesothelioma av tunica vaginalis. Ondartet pleural mesoteliom er den mest vanlige form for kreft, ødelegge vev som omgir lungene. Peritoneal mesothelioma påvirker abdominal vev, og perikard typen er funnet i hjertet området. Mesothelioma av tunica vaginalis påvirker testikkel fôr. Selv om behandlinger eksisterer for mesoteliom, sykdommen er vanskelig å kontrollere, og mange behandlinger tjener bare til å gjøre pasienten mer behagelig.

Risikofaktorer

Asbest eksponering er den viktigste risikofaktoren for å utvikle denne sykdommen, og folk blir ofte utsatt for det yrkes. Menn er omtrent fire ganger så sannsynlig som kvinner til å utvikle den sjeldne kreft, og risiko har en tendens til å øke med alderen. De som arbeider med asbest eller leve med noen som gjør er mer utsatt, som er røykere. Noen studier har funnet en sammenheng mellom mesothelioma og Simian virus 40 (SV40). Dette viruset er funnet hos aper og kan ha vært i polio vaksiner gitt i slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-årene, som apeceller ble brukt i vaksinasjoner.

Identifikasjon

I en tidlig fase, mesothelioma forårsaker ingen symptomer. Av tids symptomene er opplagt, har sykdommen vært til stede for en stund. Symptomer på pleural mesothelioma inkluderer kortpustethet, pust og hoste ledsaget av smerter, brystsmerter og klumper, uforklarlig vekttap og en tørr hoste. Peritoneal mesothelioma forårsaker slike symptomer som magesmerter og hevelse, tarm endringer, uforklarlig vekttap og klumper i mageområdet. Perikardiale mesothelioma symptomer kan inkludere kortpustethet og smerter i brystet mens tunica vaginalis fører til en testikkel masse.

Misforståelse

Noen mennesker antar en person som ikke har utviklet mesothelioma i et par år etter eksponering er trygg fra denne dødelige formen for kreft. Men sannheten er at denne sykdommen har en ganske lang latenstid. Faktisk kan en person ikke viser noen tegn til mesothelioma i ca 20 eller 30 år etter eksponering. Overraskende, det har også vært tilfeller som har utviklet 50 år senere. I tillegg har mange tror lengden på eksponeringen spiller en stor rolle i døden fra mesothelioma. Dessverre er dette ikke tilfelle. Selv kortvarig eksponering kan føre til sykdommen.

Evolution

Diagnosen rate av mesothelioma har økt de siste 20 årene, til tross for at sykdommen er fortsatt betraktet som sjeldne. I en gitt populasjon, nivåene av diagnose avhenger satsene eksponerings i de foregående tiårene. Noen bevis tyder på at rentene i USA kan ha nådd toppen i 2004, kommer på ca 15 berørte for hver million mennesker. Fra 1980 til 1990, var det en 1000-person økning i dødeligheten av sykdommen. Det begynte på ca 2000 dødsfall per år, og endte på ca 3000 per år i 1990. I dag, amerikanske dødelighet pleier å være mellom 2000 og 3000 personer per år.