Digidexo.com

Laser behandlinger for Snorking

Laser behandlinger for Snorking


Snorking kan være alt fra en myk lyd til en urovekkende støy som kan virke så høyt som en buzz så. Selv om de fleste snorkere sove fredelig gjennom ruckus, kan det være forstyrrende for sine partnere. Det kan også indikere en underliggende helseproblem som for eksempel søvnapné. Det finnes flere alternativer for behandling av snorking. En populær en er laser kirurgi, en poliklinisk prosedyre som kan betydelig redusere irriterende lyd.

Definisjon

Snorking er en lyd som skjer når en person sover og puster inn luft som går siste avslappet hals vev. Som luften strømmer forbi, gjør det vev vibrere. Dette fører til tøffe, og noen ganger veldig høyt, lyder med hvert åndedrag.

Frekvens

Ifølge Mayo Clinic, er snorking svært vanlig. Det skjer med om lag 50 prosent av alle voksne på tilfeldig basis. For de fleste av dem, er det ikke hyppige eller alvorlige nok til å forstyrre søvnen, eller at deres partnere '.

Årsaker

Snorking har et bredt utvalg av årsaker. The Mayo Clinic sier at de vanligste triggere inkluderer neseproblemer som en merkelig septum, lunger, drikke alkohol for nær sengetid, naturlig munnen anatomi og søvnapné.

Risiko

Snorking er generelt ufarlig. Men selv om det kan være irriterende å folk sover rundt snorer, kan det føre til helserisiko når det er forbundet med søvnapné. Når en person har apnea, er hans hals vev faktisk forstyrrer pusten hans ved å blokkere hans luftveier. I alvorlige tilfeller, kan han bli fratatt oksygen til det punktet av å våkne opp og gisper etter pusten.

Laser Treatment

Det finnes en rekke behandlinger for snorking, alt fra å sove på din side for å livsstilsendringer som vektreduksjon til kirurgiske alternativer. Laser kirurgi er et vanlig poliklinisk prosedyre som er faktisk kjent som laser-assistert uvulopalatoplasty eller LAUP. Legen fjerner din drøvelen og forkorter den bløte ganen ved hjelp av en liten, håndholdt laser enhet. Ofte tar det mer enn én økt av laser kirurgi for å fullstendig kontrollere pasientens snorking. Det er mest brukt for folk som snorking er høyt nok til å forstyrre hans partner søvn fremfor lys eller sporadiske snorkere. Det er ikke anbefalt for de som har søvnapné, siden det er en veldig spesifikk tilstand som trenger sin egen type behandling.