Digidexo.com

Hvordan Heal et dypt sår

Behandling av et lite sår er vanligvis innenfor de fleste av våre evner, men et dypt sår kan kreve legehjelp, slik som masker eller kirurgiske prosedyrer for å fjerne døde eller skadet hud. Det er imidlertid flere ting du kan gjøre for å bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen.

Bruksanvisning

Hvordan Heal et dypt sår

•  Unngå medisiner som kan hindre helbredelsesprosessen. Disse inkluderer anti-inflammatoriske medisiner fordi de sakte immunsystem celler. Dette inkluderer også antiseptiske kremer og salver. Disse kan forårsake skade på celler som hjelper med sår reparasjon. Spør legen din hvilke medisiner du bør ta eller unngå.

Spis sunn mat. Et sunt kosthold holder kroppen din godt og stimulerer helbredelsesprosessen. Sørg for at du får nok proteiner og essensielle fettsyrer, som finnes i magert kjøtt, fisk og meieriprodukter. Disse gir kroppen med evnen til å bygge nytt vev og fremskynde helbredelsesprosessen.

Få nok vitamin C. Vitamin C er rik på kollagen, som er avgjørende for vev gjenfødelse. Den har også naturlige antiseptiske og antibiotiske egenskaper for å hjelpe beskytte kroppen mot infeksjoner.

Endre såret bare dressing når det er nødvendig. Sår leges raskere når de holdes varm, ifølge Better Health Channel. Endre dressing bare når den blir ødelagt eller skitten - og gjøre det så raskt som mulig.

Ha jevnlig mosjon. Den holder den sirkulerende blod, noe som fremmer helbredelse. Spør legen din hvilke typer øvelser du kan gjøre med din type skade.

Hint

  • Legge frisk frukt til kosthold vil gi kroppen din en sunn dose av vitamin A, kobber og sink. Alle disse er viktig for god helse og kan også fremme sårtilheling.
  • Ikke røyk mens såret leges. Dette bremser blodstrømmen, forårsaker celleskade og vil forsinke helbredelsesprosessen.