Digidexo.com

Hvilke vitaminer fremme sunt hår & Vekst?

Hvilke vitaminer fremme sunt hår & Vekst?


Sunt hår og fremme hårvekst avhenger av å få nok av de riktige vitaminer hver dag. Hvis du ikke spiser nok vitaminer og mineraler, eller ikke spiser nok generelt, kan håret vekst sakte, og du kan oppleve hårtap. Reseptbelagte produkter som inneholder en cocktail av gunstige vitaminer kan reversere skader, og mange matvarer inneholder vitaminer som trengs for å opprettholde sunt hår.

B-vitaminer

En rekke B-vitaminer er nødvendig for å opprettholde sunn hår: vitamin B-12, vitamin B-6, vitamin B-9 (folsyre) og vitamin B-3 (niacin).

Vitamin B-12 finnes hovedsakelig i kjøtt, egg og fjørfe, og ifølge Dr. Ted Daly, er de fleste kvinner som besøker leger som søker hjelp med hårtap funnet å ha en B-12 mangel. Vitamin B-6, et vitamin som stammer fra mat som eggeplommer og lever, sies å skape melanin. Melanin gir pigmentene som holder håret fra å gå grå. Niacin (vitamin B-3) fungerer godt når det kombineres med biotin.

Vitamin A

Vitamin A, en antioksidant som finnes i matvarer som gulrøtter, brokkoli og kjøtt, fremmer en sunn hodebunn. Kroppen din trenger vitamin A for å produsere sebum, en olje som finnes i hodebunnen.

Vitamin C

Vitamin C er en antioksidant som finnes i frukt som kiwi, appelsiner og ananas. Dette vitamin bidrar til å opprettholde kapillærene som bringer blod til hårsekkene. Vitamin C er kjent for å fremme regenerering av både hår og negler.

Vitamin E

Vitamin E, som finnes i matvarer som soyabønner og nøtter, øker blodsirkulasjonen i hodebunnen, slik at håret til å vokse fortere.

Betakaroten

Gulrøtter er en rikelig kilde til beta-karoten, men du kan finne denne vitamin i en rekke andre frukter og grønnsaker i tillegg.

Biotin (Vitamin H)

Vitamin H, mer kjent som biotin, er en vanlig ingrediens i produkter som er foreskrevet til hår-tap pasienter. Ifølge Dr. Andrew Lessman, "Biotin er en viktig komponent i det naturlige håret produksjonsprosessen. Det er viktig å ikke bare vokse nytt hår, men det spiller også en viktig rolle i den generelle helsen til hud og negler." Det er vanskelig å få hele beløpet av biotin en person trenger hver dag gjennom mat alene, så mange hudleger anbefaler å ta biotin kosttilskudd.

Essensielle fettsyrer (EFA)

Essensielle fettsyrer, omega-3, omega-6 og omega-9, er hentet fra matvarer som valnøtter og fisk.

Iron

Mangel på jern kan føre til anemi. Anemi er en av de vanligste årsakene til hårtap, spesielt hos kvinner.