Digidexo.com

Hva kan forårsake plutselig personlighetsendringer?

Plutselige personlighetsforandringer kan være forstyrrende og med skremmende for folk som er vitne til endringen, og til den personen som har gjennomgått endringen personlighet også. I nesten alle tilfeller, er det noen utenfor faktor involvert. Disse faktorene kan være helserelatert eller på grunn av medisiner eller andre stoffer personen kan være med. I alle tilfelle, er plutselig personlighetsforandring en indikator som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Symptomer på Sudden personlighetsforandring

Plutselige personlighetsforandringer er ledsaget av en rekke relaterte symptomer. Disse symptomene inkluderer forvirring, vrang tro selv når presentert med motbevis, voldelig atferd (uten tidligere historie), tilbaketrekning fra familie og venner, paranoide forestillinger eller atferd, og generell utagering, inkludert radikale endringer i livsstil.

Medisinske årsaker

Plutselige personlighetsforandringer kan være et symptom på en medisinsk forstyrrelse, slik som slag, de tidlige stadier av Alzheimers sykdom, AIDS eller andre forstyrrelser. Det er viktig å utelukke medisinske årsaker så raskt som mulig. I tilfellet av et slag, kan tidlig behandling bety forskjellen mellom nesten full gjenvinning og alvorlig svekkelse. For andre sykdommer slik som Alzheimers sykdom og AIDS, kan tidlig behandling bremse utviklingen av sykdommen.

Medisinering bivirkninger

Alle medisiner har risiko for bivirkninger, med noen bivirkninger være alvorlige. Hvis en person har blitt foreskrevet med steroider, kunne han være gjenstand for vill humørsvingninger, noen ganger kjent som "roid raseri". Andre medisiner kan gi bivirkninger som kan manifestere seg som plutselige personlighetsforandring. Igjen, er det lurt å oppsøke lege så raskt som mulig.

Rusmisbruk

I noen tilfeller er plutselige personlighetsforandring resultatet av rusmisbruk. Alkoholmisbruk og alkoholisme kan føre til akutte og kroniske bivirkninger, inkludert personlighetsforandring. Andre medikamenter kan også forårsake alvorlige bivirkninger når misbrukt, noen som kan være permanent. I fravær av medisinske årsaker, må rusmisbruk bli seriøst vurdert som en mulig årsak til plutselige personlighetsforandring.

Andre årsaker

Andre årsaker til plutselige personlighetsforandring kan være en reaksjon på en spesielt traumatisk hendelse som kan føre til alvorlig depresjon. En hjernesvulst eller hodeskade kan også føre til plutselige personlighetsforandring. Enhver hodeskade bør tas på alvor, fordi skaden ikke kan være tydelig på overflaten. Det er også mulig at omfanget av hodeskader ikke kan være tydelige uten undersøkelse inntil skaden er blitt alvorlig.