Digidexo.com

Årsaker til ømme ledd

Årsaker til ømme ledd


En sår joint kan være irriterende og bekymringsfull. Det kan begrense din evne til å delta i aktiviteter du liker og kan forstyrre søvnen din. Våre ledd, som forbinder våre bein, har flere deler som kan bli berørt, og kan føre til smerte. Noen ganger er årsaken til sår joint åpenbare - du kan finne ut på egen hånd at banging kneet på et bord forårsaket smertene. Andre årsaker er ikke fullt så åpenbare og krever medisinsk testing for å diagnostisere.

Sykdom

Å være syk, spesielt med influensa, kan gjøre leddene føles ømt og verkende. Ifølge National Institutes of Health, sykdom som forårsaker feber er den vanligste årsaken. Over-the-counter medisiner som aspirin eller paracetamol kan bidra til redusere leddsmerter.

Injury

Ømme ledd kan også være forårsaket av skade. Det er flere deler av leddet som kan bli skadet, inkludert bein, muskler og sener som omgir leddet. Leddene har også væskefylte sekker, kalt bursa, som kan forårsake smerte hvis de er skadet eller sprukket. Noen skader kan være vanskelig å diagnostisere uten en x-ray eller annen type intern eksamen.

Overforbruk

Hvis du har jobbet mer enn vanlig, eller spiller en sport som krever repeterende bevegelser (for eksempel lacrosse), kan leddene bli sår på grunn av overforbruk. Ifølge National Institutes of Health, kan overforbruk føre til forstuing av leddbånd rundt et ledd. Påføring kalde omslag for å redusere hevelse og hviler felles for flere dager kan bidra til å redusere smerter forbundet med overforbruk.

Sykdom

Visse sykdommer kan føre til leddsmerter. Leddgikt rammer spesielt ledd og kan føre til smerter og sårhet. De to vanligste formene for leddgikt er revmatoid artritt og slitasjegikt. Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom, og vanligvis påvirker de samme leddene på begge sider av kroppen. Ifølge National Institutes of Health, er slitasjegikt svært vanlig hos voksne over en alder av 45. Det er forårsaket av normal slitasje på leddene knyttet til aldring.

Advarsel

Noen årsaker til leddsmerter er alvorlige og krever et besøk til legen for diagnose og behandling. Hvis du har sår ledd i mer enn et par dager, bør du gå til legen din for å finne ut årsaken.