Digidexo.com

Er Protein Shakes farlig?

Folk spiser protein drinker å bygge muskelmasse, for å øke hastigheten utvinning etter en treningsøkt, og for å forbedre treningstoleranse og ytelse. Noen proteindrikker inneholder mer enn bare protein. Når du inntar noen form for supplement, må du alltid vurdere om det er trygt.

Typer

Protein drinker kommer i enten pulverisert eller allerede forberedt versjoner. Myse, soya og egg gir vanligvis proteinet for disse drikker. Vektøkning drikker inkluderer ekstra karbohydrater og kalorier. Lavere kalori former av proteindrikker inneholder kun pulverisert protein, søtningsmiddel og preserveringsmidler. Noen produsenter pakken protein drinker med ekstra kosttilskudd - urter, vitaminer, energistimulerende midler og aminosyrer. Whey protein (et biprodukt av melk) er en favoritt blant idrettsutøvere og kroppsbyggere fordi kroppen behandler det i så snart som 20 minutter etter inntak. Soya er den eneste komplette vegetarisk protein og egg protein er verdifull for de som er allergisk mot melkeprodukter.

Effekter

Forbruker en proteindrikk for å forbedre dine treningsøkter effektivt kan øke muskelutvikling. Men, multiple protein drikker i en dag i tillegg til en diett tung i protein kan være skadelig. For mye protein i systemet skaper en tilstand av ketose. Denne kroppstilstand øker insulinresistens glukoseintoleranse, og og i sin tur skaper en risiko for koronar hjertesykdom og hypertensjon. Overforbruk av protein kan føre til dehydrering fordi nyrene er overarbeidet av de overskytende ketoner. En artikkel i Cleveland Clinic Journal of Medicine 2001 også bemerkes at forbruket av for mye protein kan være forbundet med utvikling av osteoporose.

Betraktninger

Whole Foods er alltid den beste kilden til protein. Hvis du finner din diett er mangelfull i protein eller du har problemer med å spise hele matvarer etter en intens treningsøkt, kan protein drinker være en god ide for deg. Protein drinker ikke inneholder kalorier, og mange av de forberedt seg stemplet som smoothies er ganske kalori tett. De kan føre til vektøkning hvis du spiser for mange kalorier.

Misforståelse

Mer er ikke alltid bedre. Den mest protein kroppen kan forbrenne i en sittende er ca 30 gram. Kroppen din vil lagre ekstra protein inntas som fett. Protein bør utgjøre mellom 15 og 30 prosent av dine daglige kalorier. Når du spiser for mye protein, pleier du å gi avkall på andre viktige næringsstoffer som karbohydrater og poly og mono-umettet fett. Sjekk fettinnholdet på noen av protein drinker også. Mange inneholder betydelige mengder mettet fett.

Advarsel

Den føderale regjeringen regulerer ikke kosttilskudd. Du bør være klar over de mulige bivirkninger av noen kosttilskudd som er inkludert i ditt proteindrikk og mulige interaksjoner med medisiner, alkohol eller din fysiske tilstand.

Soya protein drinker kan være farlig for noen mennesker. Soya forårsaker fordøyelsesbesvær hos noen mennesker, og mange mennesker er allergisk mot det. Personer med hypothyroid lidelser bør få sin lege oppmerksom på sitt inntak av soya protein drinker fordi soya kan redusere effekten av skjoldbrusk medisiner.