Digidexo.com

Om Pet Allergi hos barn

Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America, vil 25 prosent av amerikanerne er allergisk mot noe. Pet allergi er en vanlig form for allergi som kan gjøre livet surt for barnet ditt. Lære om symptomene på kjæledyr allergi - og noen strategier for å håndtere dem - kan gjøre livet enklere for hele familien.

Årsak

Allergier er forårsaket når kroppens immunsystem blir sensibilisert for fremmede proteiner og begynner å angripe dem. Etter allergi utvikle, går kroppens immunsystem inn i overdrive når det blir utsatt for disse proteinene. Barn med kjæledyr allergi er vanligvis allergisk mot kjæledyret dander, et klebrig stoff som består av mikroskopiske hud flak og spytt. Barn kan også være allergisk mot dyrets spytt eller urin. Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America, kan genetikk gjøre oss mer utsatt for allergier. For eksempel, hvis du har allergi, er det en av tre sjanse for at barnet vil også være allergisk mot noe. Hvis både du og partneren din har allergi, oddsen er enda verre - en syv av 10 sjanse for at barnet vil bli allergisk.

Symptomer

Symptomer på kjæledyr allergi hos barn kan variere fra mild til alvorlig, og kan inkludere en tett nese; kløende, rennende øyne; sniffling; nysing; lunger og sinus hodepine. Imidlertid, andre, mindre kjente symptomer, kan også være tilstede. For eksempel kan et kyss fra din hund føre til at barnets hud til å bli rød, eller til og få henne til å bryte ut i elveblest. Hvis barnet ditt er allergisk mot dyr og har astma, kan eksponering for kjæledyr dander utløse en skremmende, potensielt livstruende astmaanfall.

Behandling

Det finnes ingen kur for kjæledyr allergi hos barn. Mange allergi leger anbefaler å kvitte seg med husdyr, spesielt hvis barnets allergi er alvorlig. Allergivaksinering kan brukes til å desensibilisere immunsystemet og redusere symptomer, men de er ikke en fullstendig helbredelse. Andre behandlinger som kan bli anvendt for å minimalisere symptomer inkluderer nesespray som inneholder steroider eller antihistaminer, antihistaminer og piller. Barn med astma kan bruke inhalatorer for å hindre astma angrep. Noen barn vokser ut av kjæledyr allergi, men mange sliter med dem for livet.

Forebygging

Det er slett ingen idiotsikker måte å hindre barnet i å utvikle kjæledyr allergi. Men ifølge en studie utført av Detroits Henry Ford Health System og Medical College of Georgia, å ha et kjæledyr i hjemmet kan gjøre det mindre sannsynlig at barnet vil utvikle kjæledyr allergi i fremtiden. Forskerne holdt orden på mer enn 700 barn i de første seks eller syv år av sitt liv, overvåke dem for å se hvilke som utviklet allergi. Barn oppvokst i hjem med kjæledyr hadde mindre sannsynlighet for å ha kjæledyr allergi.

Kan Allergisk Barn Likevel har kjæledyr?

Hvis barnet ditt har noen allergier i det hele tatt, selv til ikke-animalske allergener som pollen, de er 15 til 30 prosent større sannsynlighet for å utvikle allergi når de utsettes for hund eller katt dander. Utsette dem for dyr som ikke er din kan hjelpe deg med å avgjøre om de vil bli allergisk før du gjør en følelsesmessig investering i et kjæledyr. Det finnes ikke noe slikt som en allergivennlig rase av hund eller katt, men noen barn med mindre kjæledyr allergi kan være mindre følsomme for visse dyr enn andre. Hvis du vet at barnet er allergisk mot kjæledyr, men ønsker å innføre et kjæledyr uansett, la barnet leke med den spesifikke dyret du ønsker å adoptere for å se hvor sterk reaksjonen hennes er.

Kjæledyr i huset

Hvis barnet ditt allerede har kjæledyr allergi, kan legen råde deg til å gi kjæledyret opp. Men kan noen allergiske barn vellykket leve med dyr dersom sine allergier er ikke alvorlig. Allergisymptomer kan minimeres ved hyppig bading kjæledyr, investere i glatt gulv og møbler som lett kan rengjøres, og installere HEPA luftfiltre i hele huset. Pet skal holdes ute av den allergiske barnerommet, og huset skal rengjøres ofte for å redusere mengden av dander.