Digidexo.com

Hvordan bruke ABA i autisme Therapy

Applied Behavioral Analysis er en systematisk tilnærming til undervisning autistiske barn. Denne atferdslæringsstrategi er ofte forveksles med diskret rettssaken, men diskret rettssaken er en del av ABA og vilkårene er egentlig ikke utskiftbare. Applied Behavioral Analysis er en metode for undervisning basert på atferdsterapi. Andre programmer bortsett fra diskret rettssaken bruker også prinsippene for ABA inkludert Pivotal Response Training and Natural Environment Training.

Bruksanvisning

•  Sikre at programmet er ABA-basert ved å følge en sjekkliste. Aktivitetene må være systematisk, atferdsbasert, motiverende og kunne brukes på ulike innstillinger. Systemet skal være klart nok at en annen instruktør eller vaktmester lett kan følge programmet.

Etablere mål og målsettinger for barnet å oppnå. Disse mål og målsettinger bør være lett brytes ned i små skritt. Fokus på observerbar atferd som kan måles og evalueres med letthet.

Bryt ned oppgaven i små skritt. I stedet for å innføre hele oppgaven med å spise et måltid, terapeuten bryter ned oppgaven i trinnene som er mastret i rekkefølge. Det første trinnet for måltidene ville være å mestre å sitte ved bordet. Målet Direktivet ville være "komme sitte" for denne oppgaven.

Record all respons på en objektiv måte. Unngå å bruke følelsesmessig-pakket ord og fokusere strengt på responsen som er riktig, feil eller ikke-responsive. Hvis det er to påfølgende mislykkede eller ikke-responsive reaksjoner, gi en melding som spør etter riktig svar. Registrere om responsen ble bedt om det.

Sørg for at hver og hvert riktig svar blir belønnet umiddelbart og på en meningsfull måte. Begynn å belønne med konkrete ting som en godbit eller en favorittleke. Være konsekvent med belønning til ferdighet er mestret.

Lag en velorganisert læringsmiljø som er fri for rot og forvirring. Motiverende leker og godbiter bør holdes ute av syne men lett tilgjengelig som belønning. Fokuset bør være på målet målet.

Ignorer negativ atferd med mindre atferden er en ikke-omsettelig som å slå eller kaste gjenstander. Fokus for Applied Behavior Analysis er alltid på det positive. Negative eller feil svar får lite eller ingen oppmerksomhet eller tilbakemeldinger. Ideen er å vise barnet hva som er forventet, ikke å straffe negativ atferd.

8. Vurdere fremgang. En oppgave blir typisk mestret når barnet gir en korrekt adferdsrespons mellom 80 og 100 prosent av tiden. Prosentandelen for mestring bestemmes fra sak til sak.

General trinnene som har blitt mestret i ulike settinger. Begynn med enkle trinn som er lett oppnåelig for barnet. Konsekvent be for riktige reaksjoner og belønne riktige svar etter reglene i ABA i alle sammenhenger.

Fade meldinger og belønninger etter hvert som barnet demonstrerte mestring på en konsistent basis. Ideelt sett vil barnet begynne å naturlig følge gjennom og sette trinnene sammen uavhengig, uten ledetekster eller belønninger.

Tips og advarsler

  • Noen skritt vil bli raskt mestret mens andre kan ta lang tid.
  • Alltid være konsekvent og følge gjennom.
  • Belønne riktige svar og positiv atferd umiddelbart.
  • Unngå utilsiktet givende negativ atferd ved å gi inn raserianfall.
  • Ikke overse riktige svar.