Digidexo.com

Kriterier for forskrivning Statiner

Statiner, også kjent som HMG-CoA-reduktasehemmere, er en gruppe av medisiner utviklet for å redusere skadelige kolesterolet. Legene bruker en rekke kriterier for å sikre bruken trygg pasient av disse produktene.

Fakta

Statiner oppnå deres effekter ved å blokkere produksjonen av kolesterol i kroppen. Vanlige eksempler på disse produktene inkluderer atorvastatin (Lipitor), rosuvastatin (Crestor) og simvastatin (Zocor).

Hovedkriterier

Ifølge Mayo Clinic, er statin bruk typisk indikert ved nærvær av høyt kolesterol i kombinasjon med andre skadelige helsefaktorer. Disse faktorene kan inkludere røyking, familiehistorie, alder, diabetes, høyt blodtrykk og trange arterier i armer, bein eller nakke.

Livsstil Modifikasjon

Pasienter som bruker statiner bør ikke stole utelukkende på deres effekter for å redusere kolesterolet. Adopsjon av et sunnere generelle livsstil er avgjørende for en vellykket kolesterol ledelse.

Langvarig bruk

Pasienter som bruker statiner må også være forberedt på å bruke dem langsiktig. I noen tilfeller, livsstilsendringer er nok til å senke kolesterolet og la seponering av medisiner, men livslang avhengighet av deres virkninger kan være nødvendig.

Bivirkninger

På grunn av langvarig bruk av statiner, må pasientene tåler dem uten utvikling av alvorlige bivirkninger. Disse effektene kan omfatte en farlig nedbryting av muskelvev (rabdomyolyse) eller leverskade.