Digidexo.com

Spise Plan for en lav-protein diett

Selv om høy-protein dietter er populære og oppmuntret for raskt vekttap, de er ikke for alle. Personer med leversykdom, nyresvikt eller metabolske forstyrrelser kan ha alvorlige reaksjoner hvis de spiser for mye protein. I slike situasjoner, er en lav-protein diett ofte anbefalt for å redusere kroppens arbeidsmengde i bearbeider proteiner.

Velge lav-protein mat

Protein bør utgjøre ca 4 til 8 prosent av det daglige matinntaket på en lav-protein diett. Bruk rikelig med frukt, grønnsaker og korn når du planlegger dine måltider siden disse inneholder minimal eller ingen protein. Merk at noen grønnsaker som nyre bønner, kikerter, pinto bønner og erter har høyt proteininnhold (7-9 gram protein for 1/4 cup), mens andre liker poteter og korn har en moderat mengde (rundt 4 gram per cup) som kan legge opp når du spiser dem i store mengder. Unngå å spise mye mat med høyt proteininnhold som kjøtt, meieriprodukter og nøtter, som inneholder opp til 10 gram protein per hver unse. Du kan bruke en svært liten del i måltidet, men sørg for å holde mengden minimal. Protein reduksjon kan også resultere i kalorireduksjon, så sørg for å kompensere for disse kaloriene med flere minimal-protein matvarer som pasta eller ris. Godteri og andre junk food snacks kan være greit på anledningen som kalori fyllstoff, men på grunn av den høye sukker eller natrium innhold av junk mat, kan du prøve å holde seg til naturlige og mer næringsrik alternativer.

Prøveplan

Prøv å satse på tre måltider med tre snack økter hver dag. Til frokost kan du ta en kopp frokostblanding med ikke-meieri Creamer i stedet for melk (1 gram protein versus fire gram per 1/2 kopp henholdsvis) og et glass appelsinjuice og en banan på siden. Har noe enkelt som en helt naturlig frukt roll-up eller tørket frukt for din morgen snack. En sandwich med bare en veldig tynn skive kalkunbryst, salat, tomat og litt majones eller sennep kan gjøre en ideell lunsj. Ha litt frukt, gulrot pinner og juice å utfylle sandwich. Har et meieri-fri, 100 prosent fruktjuice popsicle uten tilsatt sukker i ettermiddag for en matbit å holde deg over til middag. Nyt en tallerken med spaghetti med en side salat til middag, men sørg for at mengden av kjøtt i tomatsaus holdes på et minimum. Rundt 55 gram kjøttdeig ville være en ideell mengde å bruke. Toppe kvelden med en håndfull av lav-protein hele korn crackere.

Kosttilskudd

Det er 20 aminosyrer som utgjør ulike proteinkilder, og av dem 20, kan ikke kroppen lage ni. Disse essensielle aminosyrer er nødvendig for generell helse, og du kan konsumere dem som aminosyre kosttilskudd. Siden disse kosttilskudd er skapt i laboratorier, de er kjemisk forskjellig og er fordøyd annerledes enn de naturlige former. Dette gjør dem trygge for de som må opprettholde strenge lav-protein diett.