Digidexo.com

Hvor lenge kan Azelaic Acid brukes?

Hvor lenge kan Azelaic Acid brukes?

Hva er Azelaic Acid?

Azelainsyre er en type karboksylsyre, en familie av organiske syrer som brukes i mange typer topiske legemidler. Det finnes naturlig i korn som hvete, rug eller bygg. Det er også produsert som avfall ved en type encellede gjær som vanligvis lever på menneskelig hud. Som et resultat av sin svært mild egenskapene, er det som vanligvis brukes i aktuell kremer og geleer for folk med fet hud.

Hva er Azelaic Acid brukes til?

Azelainsyre brukes primært for hudsykdommer. Det er først og fremst brukt i kremform til naturlig behandle akne og rosacea, en hudsykdom som fører til et rødt utslett og humper langs panne, nese, kinn og hake. Selv om det ikke er blitt bevist av FDA, er det antatt at azalaic syre gel er i stand til å hindre hårtap. Dette skyldes at det er i stand til å hemme produksjonen av 5-alfa-reduktase i huden, et enzym positivt korrelert med nærvær av høye konsentrasjoner av dihydrotestosteron, eller DHT. For de som ikke kjenner sin historie, har høye konsentrasjoner av DHT vist seg å være den ledende årsaken til hårtap hos menn og kvinner.

Hvor lenge kan du bruke det?

Det finnes et stort antall bivirkninger forbundet med azelainsyre bruk. Disse er alle mindre problemer som prikking, rødhet, kløe og svie. Merkelig nok det ikke er foreslått at du slutter å bruke den med mindre du får en allergisk reaksjon, er gravid eller ammende. Hvis en umiddelbar negativ reaksjon ikke er erfaren, så er det sannsynlig en ikke vil forekomme i det hele tatt. Dette er ikke en kontrollert stoff og kan brukes to ganger daglig så lenge man ønsker uten forventede farer. Det er foreslått at det kan brukes i minst fire uker før det kan forventes resultater.