Digidexo.com

Hva gjør de leger du når du har et anfall?

Et anfall oppstår når hjernen plutselig produserer unormal, elektrisk aktivitet. Noen anfall produsere milde symptomer, mens andre kan føre til voldelige risting kalt kramper.

Anfall har mange årsaker, inkludert høy feber, reaksjoner på medisiner, hodeskader, sykdommer og epilepsi.

Leger behandler beslag forskjellig avhengig av årsak, symptomer og lengde av beslaget.

Førstehjelp

Legene prøver å holde en pasient som har et anfall trygg og behagelig inntil beslaget naturlig avtar. De rydde området rundt pasienten, løsne stramme klær og legg en pute under pasientens hode. Leger slår også pasienten på sin side for å lette pusten.

Leger også tid beslaget. Mest sist fra 30 sekunder til to minutter. Anfall som varer lengre enn fem minutter anses medisinsk nødhjelp.

Typer

Det finnes mange typer anfall. De to hovedtyper inkluderer grand mal og petit mal.

En grand mal varer fra ett til to minutter. Pasienter kan falle og rope. Deres kropp kan bli stiv og rykk, og deres hud kan anta en blåaktig cast (kalles cyanose).

En petit mal anfall er mer subtil, varer bare for to til 15 seconds.The pasienten kan stirre, mens deres øyne flagre. Noen ganger vil de også utføre tilsynelatende normale bevegelser som å plukke på sine klær eller smacking sine lepper.

Diagnose

Etter en pasient har et anfall, forsøker en lege for å stille en diagnose basert på informasjon om pasientens anfall og hennes sykehistorie. Visse vilkår, som slag, panikkanfall og besvimelse, må først utelukkes før et anfall kan diagnostiseres.

Hvis pasienten bare opplever én anfall på grunn av en åpenbar trigger (slik som et reseptbelagt legemiddel eller høy feber), legen kan arbeide med pasienten for å eliminere at avtrekkeren.

Identifikasjon

Hvis en pasient opplever en første gangs anfall uten en åpenbar trigger, legen vil be om ytterligere tester for å underbygge en diagnose. De kan inneholde: blodprøver, kranie CT eller MR, EEG (vanligvis ikke i akuttmottaket) og Spinal Tap.

Hvis en person med epilepsi har et anfall, vil legene kjøre tester for å fastsette riktig dose av anti-anfall medisin for denne pasienten.

Forebygging / løsning

De fleste leger vil gi pasientene informasjon for å hjelpe dem å hindre fremtidige anfall. De vil understreke viktigheten av å ta foreskrevne medisiner, inkludert anti-anfall medisiner, nøyaktig som anvist. De vil også peke på viktigheten av gode helsevaner, som for eksempel å få nok søvn, riktig ernæring og unngå stress, narkotiske stoffer og alkohol.

Legene vil også instruere pasienter til å alltid høre hjelmer når man kjører motorsykler og sykler, for å hindre hodeskader som kan forårsake anfall.