Digidexo.com

Kan Neurontin føre til depresjon?

Kan Neurontin føre til depresjon?


Neurontin er merkenavnet for et stoff som heter gabapentin, en gamma-aminosmørsyre (GABA) som brukes til å behandle nevropatisk smerte. Det ble utviklet for å behandle epilepsi, og er tilgjengelig i kapsler, tabletter og mikstur. Det har nylig gjennomgått vitenskapelige studier for å fastslå om det fører til depresjon.

Betydning

Neurontin brukes av dem som lider av smerte som er knyttet til plager som helvetesild, nervesmerter og alvorlig migrene. Det er også noen ganger brukes i forbindelse med andre medikamenter for å forebygge noen typer beslag. Den ble godkjent av Food and Drug Administration i 1984 for epilepsi; dens anvendelse ved behandling av nervesmerter ble tilsatt senere.

Expert Insight

Effekten av gabapentin på de som lider stemningslidelser som depresjon har vært studert av klinikere. Studiene fant at gabapentin ikke påvirke de med en lidelse eller de uten en som tok både stoffet og en placebo. Men disse studiene ikke til hinder for at brukerne av stoffet ikke vil oppleve klinisk depresjon.

Advarsel

Mens depresjon ikke er oppført som en vanlig bivirkning for Neurontin, ble svimmelhet, tretthet og feber nevnt som vanlige bivirkninger som skjedde i 8 prosent eller flere tilfeller. Depresjon ble sitert som en mindre bivirkning hos 1 til 7 prosent av pasientene. Andre i moll kategorien inkluderer tåkesyn, gass og hodepine. Barn mellom 5 og 12 kan oppleve økt bivirkninger.

Betraktninger

Alltid konsultere legen din før du endrer deg Neurontin dosering. Neutrontin brukere advares å bare ta det som foreskrevet, og for å ikke overstige eller minimere dosering. Brukere av Neurontin er vanligvis beskjed om ikke å slutte å ta medisinen brått, som brukeren må weened av medisinering.

Oppsummering

Klinisk depresjon er mulig blant et lite flertall av Neurontin brukere, men det er ikke en viktig bivirkning av medisinen. Siden Neurontin er ikke en nyttig behandling for pasienter med stemningslidelser, de som bekymrer seg om stoffets effekt på humøret ville mest sannsynlig kjenner fra sin lege eller psykolog hvis de er i fare for disse effektene.