Digidexo.com

Tidlige tegn på en Etopic graviditet

En graviditet utenfor livmoren oppstår når et befruktet egg implantater i et område av kroppen din utenfor livmoren. Vanligvis egget vil implantatet i egglederne, men ved sjeldne ganger kan implantere i livmorhalsen, egglederne eller underliv. Tidlige tegn bør behandles seriøst, da ubehandlede ektopisk svangerskap kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Spotting

Ifølge University of Maryland Medical Center, er lys brun vaginal fange et tidlig tegn på graviditet utenfor livmoren.

Kramper

Ifølge University of Tennessee Medical Center, er kramper et tidlig tegn på graviditet utenfor livmoren, og rammer vanligvis bare én side av nedre del av magen eller bekkenet.

Besvimelse og svimmelhet

Når egglederen ryker, svimmelhet, svakhet, besvimelse eller følelse svak er alle tegn på svangerskap utenfor livmoren.

Skuldersmerter

Ifølge University of Maryland Medical Center, er skuldersmerter et tidlig tegn på graviditet utenfor livmoren, som vanligvis er forårsaket av blod bygge opp under mellomgulvet.

Unormal blødning

Unormal vaginal blødning, som er uforenlig med regelmessig menstruasjon og ledsaget av andre ektopisk graviditet tegn, er et tidlig symptom på en mulig graviditet utenfor livmoren.

Kvalme og oppkast

Kvalme og oppkast er et annet tidlig tegn på graviditet utenfor livmoren, noe som kan være vanskelig å skille fra vanlig morgenkvalme av svangerskapet.