Digidexo.com

Tidlige tegn og symptomer på Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en motor-system lidelse som kommer som et resultat av tap av hjerneceller som produserer nevrotransmitteren dopamin. Parkinsons sykdom rammer vanligvis personer over 50 år, selv om det kan forekomme i mennesker mye yngre enn den alderen også. Sykdommen er progressiv, der symptomene gradvis bli verre og kan begynne å forstyrre daglige aktiviteter og liv. Det er noen tidlige tegn og symptomer for Parkinsons sykdom som kan hjelpe en person vet om de har tilstanden.

Vanlige symptomer

De vanligste tidlige symptomer på Parkinsons sykdom er vanligvis svært mild og vage, slik at de kan være savnet enkelt. Imidlertid er tidligere diagnose av Parkinsons sykdom, vil den bedre virkning behandling har til å bremse ned sin progresjon. Noen av disse tidlige symptomer inkluderer skjelving når lemmene er avslappet, symptomer som ligger på den ene side av legemet, og problemer og treghet i bevegelse og bevegelse.

Mindre merk Tidlige symptomer

Personer med Parkinsons sykdom kan merke en generell følelse av ubehag i begynnelsen. De kan finne at det er veldig lett å bli distrahert og mister oversikten over sine tanker eller ord. De kan ha "edderkopp" håndskrift og snakke mer dempet enn vanlig. Irritabilitet og depresjon kan også bli mer av et problem.

Familie og venner

I begynnelsen stadier av Parkinsons sykdom, kan en persons familie og venner også begynne å legge merke til noen subtile ennå definerte symptomer og tegn på tilstanden. De kan merke en mangel på ansiktsuttrykk i personen med sykdommen, samt mangel på animasjon (referert til som "maskert ansikt"). De kan begynne å merke at personen virker usedvanlig treg og stiv også.

Postural Ustabilitet

Postural ustabilitet er en annen vanlig tidlig Parkinsons symptom. Dette innebærer svekket koordinasjon og balanse. Folk opplever postural ustabilitet kanskje merke til at de har utviklet enten fremover eller bakover mager og har en tendens til å falle ned veldig enkelt. Stepping bakover, kjent som retropulsjon, er også et vanlig tegn.

Bradykinesi

Personer med Parkinsons sykdom ofte mister evnen til å engasjere seg i automatisk og spontan bevegelse. Dette er ganske uforutsigbar og kan være svært belastende. Noen ganger vil folk være i stand til å bevege seg med letthet, men i neste øyeblikk, kanskje de trenger hjelp til å komme fra punkt A til punkt B.