Digidexo.com

Hva er fordelene ved å spise Peanut Butter?

Det er mange misoppfatninger om å spise peanøttsmør, den mest utbredte er at det er for høy i kalorier for å muligens være sunn. Spises i moderate mengder, kan peanøttsmør være en del av et balansert kosthold. Det gir mange helsefordeler, særlig evnen til å senke LDL - det "dårlige" kolesterolet - samt senke triglyserider.

Misforståelse

De fleste mener at å spise peanøttsmør vil føre til mye av vektøkning. Men en av de viktigste fordelene ved å spise peanøttsmør er dens evne som mat for å gi en følelse av fylde. Det tar ikke mye mer enn et par teskjeer peanøttsmør å få den fulle følelse. En liten mengde peanøttsmør kan avverge sultfølelse lengre enn typiske diett matvarer som ris kaker eller mandler. Kosten ofte virker mer fornøyd hvis de får lov til å innlemme en liten mengde peanøttsmør inn i deres diett plan. Dr. Richard Mattes, professor i ernæring ved Purdue University, sier: "En spiseskje eller to av peanøttsmør er alt som skal til netto en verden av fordeler for både hjertet og midjen." Også, ifølge US Department of Agriculture, er det ingen påvisbare transfett i en standard 2-ss. servering. Transfett er en type fett som vanligvis finnes i bearbeidet mat som kan øke risikoen for hjertesykdom.

Fordeler

En av de mange fordelene ved å spise peanøttsmør er at den inneholder store mengder kostfiber, tilsvarende om lag 8 prosent. Fiber hjelper i prosessen med å kontrollere blodsukkeret og kolesterolnivået. En annen fordel med fiber er at det kan redusere sjansen for å utvikle tykktarmskreft.

Peanøttsmør inneholder store mengder proteiner - så mye som 24 prosent av vekten. Sammen med protein, inneholder peanøttsmør vitamin E og B3 og mineralene kobber og jern. Den inneholder også kalsium og kalium.

Mineraler

Raw peanøttsmør synes å ha enda flere gunstige effekter, fordi peanøttsmør er vanligvis laget med knust skinn av peanøtter, og dermed inneholder mer mineraler. Jernet som inneholdes i peanøttsmør er kritisk for funksjonen av de røde blodcellene i kroppen, og kalsium inneholdt i peanøttsmør bidrar til friske ben.

Selv om peanøttsmør er ikke en av de matvarene rikeste i kalium, inneholder den et sunt nivå. Kaliumrike dietter kan føre til en reduksjon i risikoen for å utvikle høyt blodtrykk. Prøv å lage en klassisk banan og peanøttsmør sandwich for en god kilde til kalium. Bananer er høy i kalium.

Resveratrol

Peanøtter inneholder en interessant næringsstoff kalt resveratrol, som er en naturlig antimikrobiell produkt og er skapt av peanut anlegget. Dette næringsstoffet bidrar til å beskytte mot bakterier, virus og sopp.

Selv om det virker som en motsigelse, spise en diett høy i fett - som den franske do - kan resultere i en lavere risiko for hjerte- og karsykdommer. Men, fordi peanøttsmør inneholder store mengder resveratrol, kan det bidra til helsemessige fordeler som for eksempel å redusere betennelse, anti aldring og hjerte fordeler.

Gallestein og Alzheimers

Resultater fra Nurses 'Health Study, utført over en periode på 20 år med 80 000 kvinnelige deltakere, konkluderte med at kvinner som spiser minst 1 oz. av nøtter eller peanøttsmør hver uke har en 25 prosent reduksjon i risikoen for å utvikle gallestein. Dette er det samme som å spise en peanut butter sandwich en uke.

I tillegg, ifølge Journal of Neurology, nevrokirurgi og psykiatri, peanøtter inneholder niacin, og når forbrukes på en jevnlig basis, kan gi en viss beskyttelse mot forekomsten av Alzheimers.

Potensiell

Fordi peanøttsmør inneholder mange nyttige næringsstoffer, den har en plass i et sunt kosthold for folk flest. Selv om det inneholder store mengder fett, fordelene med de næringsstoffene som finnes i peanøttsmør synes å kompensere for ekstra kalorier. Diskuter med din lege den beste måten å innlemme peanøttsmør i kostholdet ditt for å høste helsemessige fordeler.