Digidexo.com

Hva er årsakene til Smertefull hovne ankler?

Hva er årsakene til Smertefull hovne ankler?


Hovne ankler er et vanlig problem. Ifølge Herbal Healing, av Phyllis A. Balch, oppstår hevelse når væske fra små blodårer inn i vevet rundt ankelen. Hovne ankler vanligvis ikke er smertefullt. Men det er noen tilfeller der hovne ankler og smerte går hånd i hånd.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en form for leddgikt som kan ramme alle ledd i kroppen. Stortåen påvirkes oftest, men gikt kan også påvirke anklene. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, gikt er den mest smertefulle form for leddgikt. Når det påvirker anklene, det fører til hevelse, stivhet og intense smerter. Smerten avtar vanligvis innen 3 til 10 dager, men det kan returnere til enhver tid.

Forstuing

En forstuing kan oppstå når ankelen er vridd eller slått i en vanskelig posisjon. Denne bevegelsen strekker eller tårer leddbånd som holder ankelen sammen. Ifølge Mayo Clinic, oppstår en forstuet ankelen når leddbånd er strukket for langt. I tillegg til smerte, vil en sprained ankelen vanligvis svelle.

Break

En brukket ankel fører til smerte og hevelse. Ankelen er skjør fordi den tåler mye press hver gang en person står, går, eller løper. Dette gjør ankelen utsatt for brudd og sprekker.

Senebetennelse

Denne tilstanden er forårsaket av irriterte eller betente sener. Senene er fibrøse vev som fester muskelen til beinet. De kan vanligvis tåle mye press, men kan bli skadet når presset for langt.

Advarsel

I noen tilfeller hovne ankler kan indikere en alvorlig sykdom. For eksempel, hovne ankler er ett av symptomene på hjertesvikt. Det er viktig å vite årsaken til hevelse og smerte for å få riktig behandling.