Digidexo.com

Helse Farene ved molds og mugg

Alle formene har potensial til å forårsake helseproblemer. Muggsopp trenger fuktighet for å danne og trives. Mugg er en muggsopp som også utvikler seg under høy luftfuktighet og fuktige områder --- loft, kjellere, vinduer, stikkontakter eller andre steder at fuktighet kan bli funnet. Noen helseproblemer forårsaket av mold kan være midlertidig, mens andre kan være langsiktig eller permanent.

Allergiske Reaksjoner

Luftveisproblemer, høysnue symptomer, nese og halsirritasjon, nesetetthet, lysfølsomhet, rennende nese, tretthet og hodepine er alle allergiske reaksjoner på muggsopp og mugg.

Nervesystemet

Muggsopp og mildews påvirke sentralnervesystemet problemer, slik som humørsvingninger, hodepine eller hukommelsestap.

Infeksjoner

Muggsopp kan invadere vev i lungene eller luftveiene, noe som kan være farlig for alle med et svekket immunsystem, forårsaker infeksjon og andre komplikasjoner.

Giftvirkninger

Giftig muggsopp er Aspergillus, Cladosporium, Penicillium, stachybotrys og trichaderma. Disse formene kan føre til celle-nedbrytning og alvorlige helseproblemer for nervesystemet, lever, nyre og lungene.

Behandling

Muggsopp og mugg bør renses opp med en løsning av 1 1/2 kopper blekemiddel til en gallon av vann. La løsningen satt på den forurensede overflaten i 10 minutter, tørk rent og tørk godt. En vifte hjelper til med tørkingen. Bruk et par gummihansker og et HEPA filter respirator mens du rent for å beskytte deg fra å komme i kontakt med muggsporer. Eller leie et firma til å rense området profesjonelt.