Digidexo.com

Slik behandler Nail Endringer fra Kjemoterapi

Slik behandler Nail Endringer fra Kjemoterapi


Mange kjemoterapi pasienter står overfor bivirkninger av behandling som er uventet. En slik bivirkning er endringer i negler og tånegler. Denne bivirkningen oppstår ikke med alle typer cellegift, og heller forekommer det med hver pasient. Men de som står overfor denne bivirkningen synes det er utfordrende og ofte like forferdelig som hår loss.Nail endringer ta former for linjene på spikeren, misfarging av neglen sengen, og skjørhet. Noen mennesker opplever spiker tap der neglen løfter helt av neglesengen. Tørre neglebåndene er vanlig. Det er veldig viktig å ta vare på hender og føtter, inkludert neglene, under kjemoterapi. Disse områdene er utsatt for infeksjon og blir ofte glemt i mylderet listen over kjemoterapi bivirkninger.

Bruksanvisning

Slik behandler Nail Endringer fra Kjemoterapi

•  Diskuter dine negle med onkolog. En lege bør overvåke kjemoterapi bivirkninger svært tett, men spesielt med neglene. Hvis du opplever spiker tap, er negl ekstremt mottakelig for smitte. I svekket tilstand fra kjemoterapi, spiker infeksjon kan stikke sitt stygge hode og legge til din ubehag. Infeksjoner av denne typen er vanligvis behandles med en syklus av antibiotika og ved å øve ekstremt forsiktig hygiene.

Vask hendene i varmt vann med en mild såpe ofte. Hender og fingre er kjønns catcher av verden så sørg for at beskytte deg selv. Ikke skrubb neglene siden mange kjemoterapi pasienter klager over svært følsomme negler. Fokus på rengjøring under hver spiker grundig og sørg for å endre håndklær regelmessig.

Fukte hendene regelmessig. Finn en god håndkrem og bruke den. Tørr hud er en vanlig kjemoterapi bivirkning og neglebåndene er sannsynlig å være tørr også. Arbeid fuktighetskrem rundt neglebåndene på begge hendene regelmessig for å forhindre hangnails og sprekkdannelser. Den massasje vil føle stor!

klippet forsiktig eventuelt henge negler med steriliserte Clippers. Dette gjelder for både negler og tånegler. Begge områdene er svært utsatt for smitte, og at infeksjonen kan gjemme seg i dine feil renset spiker clippers. Sug clippers i en husholdning desinfeksjonsmiddel for å rense dem riktig.

Hvis du besøker en neglesalong, ta dine egne neglepleie produkter. Mange leger anbefaler å unngå sterke kjemikalier som brukes i negleprodukter. En mild hånd, fingernegl, og fot massasje er en god idé skjønt. Det vil stimulere blodsirkulasjonen og slappe av deg.

Hold neglene korte, både fingre og tær. Det er mindre sannsynlighet for brudd hvis neglene er korte. Det er enklere å holde neglene rene også. Sørg for å sterilisere neglen clippers før bruk.

Noen mennesker opplever at å bruke et tynt lag med neglelakk bidrar til å styrke sprø eller svake negler. Neglelakk kan også skjule skjemmende negl misfarging som ofte oppstår med kjemoterapi.

Dekk disse neglene opp! Kjøp en myk par bomullshansker og bære dem. Kjøp gummihansker for hagearbeid eller husarbeid. Du kan selv finne kjøpe sko en halv størrelse større kan bidra til å lette noen spiker smerten du føler i tåneglene.