Digidexo.com

Hva er de sunneste nøtter?

Hva er de sunneste nøtter?


Nøtter har ofte fått en dårlig rap for sin høye fettinnhold, men de er endelig får god oppmerksomhet de fortjener. Disse deilige små retter er fullpakket med god ernæring. Nøtter inneholder sunt fett, fiber, protein, vitaminer og mineraler, og kan bidra til å forebygge mot hjertesykdom. Så lenge størrelsen på porsjonene er holdt i sjakk, high-fiber og fettinnhold i nøtter gjør dem en dieter beste venn.

Helse Fordeler

Nøtter inneholder hjerte-sunt forbindelser. De høye nivåer av enumettet og flerumettet fett i nøtter kan senke det "dårlige" kolesterolet LDL. Det høye fiberinnholdet i nøtter bidrar også til å senke kolesterolet. Noen nøtter inneholder et plantebasert kilde til omega-3 fettsyrer som beskytter hjertet ved å hindre mot hjerterytme. Nøtter inneholder også vitamin E, som kan beskytte mot hjerteinfarkt ved å forhindre plakk dannelse i arteriene. Arginin er en aminosyre som finnes i nøtter som forbedrer fleksibilitet av blodårene.

Mandler, valnøtter, pekannøtter og pistasjnøtter

Hver type mutter har sin egen spesielle næringsprofil. Det er viktig å konsumere en rekke å få mange ulike helsemessige fordeler. Mandler er høy i vitamin E, som bidrar til å forebygge betennelse som spiller en rolle i aldersrelaterte lidelser. De inneholder også mer kalsium enn andre nøtter, og dermed fremme bein helse. Valnøtter er kjent for sine alfa-linolensyre innhold, som er en omega-3 fettsyre som kan bidra til å forhindre hjerte arrhythmia. Mens pekannøtter inneholder ulike former for vitamin E som kan redusere det "dårlige" kolesterolet LDL, pistasjenøtter inneholder mye kalium, som bidrar til å regulere hjerterytme.

Peanøtter, hasselnøtter, cashewnøtter og paranøtter

Peanøtter er teknisk sett en belgfrukt, men de gir mange av de samme helsemessige fordelene som nøtter. Peanøtter inneholder folat, som er viktig for hjernens utvikling og kan beskytte mot kognitiv svikt. Folat er også et viktig mineral som hindrer mot fødselsskader. Hasselnøtter er også høy i folat samt et stoff som heter proantocyanidin, noe som kan redusere risikoen for blodpropp og urinveisinfeksjoner. Cashewnøtter inneholder kobber og magnesium som er nødvendig for beinhelse. Paranøtter er høy i selen, som kan beskytte mot prostatakreft; men de er høyere i mettet fett, slik at de skal konsumeres i moderate mengder.

Nøtter og Waistline

Å spise en liten mengde nøtter hver dag kan bidra til å fremme vekttap, fordi nøtter inneholder både fiber og fett som holder deg mett og forhindrer overspising. Imidlertid er porsjonsstørrelsen viktig fordi nøtter inneholder fett, som er kaloririk. En unse av mandler, cashewnøtter, peanøtter eller pistasjenøtter inneholder ca 165 kalorier. En unse av paranøtter, hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter inneholde mellom 180 og 200 kalorier.

Go Nuts!

For å øke forbruket av nøtter, prøv å erstatte dem for usunne kilder til fett i kostholdet ditt. I stedet for å gumlet på en pose chips eller informasjonskapsler, snack på en liten håndfull nøtter. Prøv å strø hakkede valnøtter på en søtpotet og legge skiver pekannøtter til en fettfattig yoghurt. For å tilfredsstille din søt tann, unn deg noen mørk sjokolade dekket mandler.