Digidexo.com

Informasjon om reseptbelagte legemidler og deres bivirkninger

Når det brukes riktig, til rett tid og med riktig dosering, reseptbelagte legemidler har en tid og sted i dagens moderne medisin. Men når det er sagt, de også bære med seg risikoer og bivirkninger. De kan selv bli avhengighetsskapende. Når det kommer til helsen til kroppen din, spør mange spørsmål og sørge for at stoffet er riktig for deg.

Betydning

Ifølge Reuters, økte antall personer med minst én resept 67-74% fra 2000 til 2006. I samme tidsrom, antall resepter per person steg 32%. Det var også en $ 12 milliard hoppe i utgifter i 2006 sammenlignet med 2000. Denne informasjonen ble hentet fra en studie gjort av apotek fordel Manager Express Scripts.

Bevissthet

Det er viktig å vite "hva" og "hvor" når det kommer til reseptbelagte legemidler. Du ønsker alltid å vite hva bivirkningene kan komme med narkotika som du tar og hvor du finner informasjon om disse bivirkningene. Det er noen gode nettsteder som inneholder narkotika, deres bruksområder og alle deres bivirkninger. Se linkene nedenfor.

Identifikasjon

Alltid gjøre det et poeng å spørre om interaksjoner med andre legemidler, matvarer eller drikker som alkohol. Annet enn å spørre legen din, kan du finne informasjon høyre på etiketten på flasken eller du kan be apoteket. Det er en flott hjemmeside under der du faktisk kan lage hull i stoffet, og det vil liste matvarer og alle andre stoffer som det vil samhandle med.

Effekter

Tar reseptbelagte medisiner kan være nyttig, men de er aldri fri for bivirkninger. Noen vanlige bivirkninger av medikamenter inkluderer kvalme, hodepine, urolig mage, forstoppelse, utslett og søvnforstyrrelser. Hvis noen av disse symptomene bør skje for å inntreffe, vil legen din mest sannsynlig redusere milligram eller tilby kosttilskudd justeringer for å redusere symptomene.

Advarsel

Reseptbelagte legemidler kan bli avhengighetsskapende og bli misbrukt, akkurat som sine ulovlige kolleger. Noen ganger folk rettferdiggjøre sin bruk på grunn av det faktum at de er foreskrevet av en lege. Ifølge National Institute of Drug Abuse, er reseptbelagte narkotikaavhengighet en av de mest underrapporterte narkotika overgrep kjente. Bruk alltid din resept som anvist, og hvis du eller noen du kjenner er ute av kontroll, søke hjelp umiddelbart. Det er en god ressurs listet nedenfor.