Digidexo.com

Felles veggedyr

Felles veggedyr


Flere arter av veggedyr eksisterer, som alle lever av fugl eller pattedyr blod. Når folk snakker om en oppblomstring av bed bug infestations i USA, men de henviser til den felles bed bug, eller Cimex lectularius. Etter en periode på ca 30 år med virtuelle utryddelse i Nord-Amerika, har denne blod sucker dukket opp igjen, og er raskt blitt en svøpe av huseiere, hoteller, sykehus og andre institusjoner.

Kjennetegn

Ligner på tre flått, voksen seng bugs er vingeløse, flate, brune insekter som vokser til ca 1/4 cm lang. Etter fôring på blod, kroppen sin langstrakt og endring i farge til en lilla rød. Aktiv hovedsakelig om natten, veggedyr tilbringe dagslys timer klemt fast i små sprekker, særlig i madrasser, hodegjerde og seng rammer.

Resurgance

Bed bugs har levd med mennesker i århundrer, og ble nevnt i klassisk skriftlig dateres tilbake til Aristoteles. Fremskritt innen hygiene og innføring av plantevernmidler som DDT talt eliminert bed bug populasjoner i USA etter andre verdenskrig. Flere faktorer, som for eksempel en økning i internasjonale reiser og endringer i moderne pest kontroll praksis, har til sammen føre til at insektet tilbakekomst.

Identifisering og behandling

Bare noen mennesker utvikler fysiske karakterer fra bed bug biter, så er det ofte nødvendig å se etter andre tegn på et angrep, hovedsakelig blod flekker eller mørkere flekker fra bed bugs 'ekskrementer. Sterkt infested områder vil utstråler en identifiserbar musky lukt. Bed bugs er så spenstig det er vanskelig å kontrollere et angrep uten å kalle en profesjonell. Skadedyrkontroll fagfolk vil be beboerne til å rydde vekk rot der feilene lett kan skjule.