Digidexo.com

Diabetes Foot nevropati Treatment

Foot nevropati kan være invalidiserende og farlig. Riktig pleie av føttene vil gå en lang vei mot å forbedre din evne til å fungere med denne sykdommen. Det finnes behandlinger du og legen din kan diskutere å hjelpe med dette problemet og for å minimere ytterligere komplikasjoner av diabetes.

Definisjon

Foot nevropati er en form for perifer neuropati. Distal symmetrisk nevropati og sensorisk nevropati er andre navn på denne tilstanden. Dette nerveskade kan påvirke alle dine ekstremiteter som hender, føtter, tær, ben og armer.

Årsaker

Diabetessår nevropati har mange metabolske årsaker som høyt blodsukker nivåer, lave nivåer av insulin i kroppen din og unormale fettnivåer i blodet. Hvor lang tid du har diabetes kan også påvirke sin intensitet.

Symptomer

Symptomer på nevropati i foten inkluderer prikking, kramper, lammelser og smerter. Perifer neuropati kan føre til atrofi av foten muskler. Tap av følelse er vanlig med føttene, og du kan bli ganske følsom for selv lette berøringer. Tap av koordinasjon eller har balanseproblemer med denne sykdommen kan føre til skader. Symptomene kan være verre i løpet av natten.

Medisinsk behandling

Hovedmålet med å kontrollere foten nevropati er å holde blodsukkeret på sitt riktig nivå. Ved å bruke det riktige nivået av insulin eller andre medisiner, får nok mosjon og man følger en sunn diabetiker mat plan er alle viktige på å hindre ytterligere nerveskader av sykdommen.

Ifølge diabetes.niddk.nih.gov nettsted, kan legen forskrive antidepressiva medisiner som duloksetin (Cymbalta) og paroksetin (Paxil) for å takle smerte. Antiepileptika som pregabalin (Lyrica) og lamotrigin (Lamictal) også bidra til å avlaste din symptomer, hastighet helbredelse og hindre ytterligere skade nerve.

Biofeedback, akupunktur og fysioterapi vil noen ganger lindre de vonde følelsene i føttene.

Hjem Behandling

Legen kan anbefale en seng vugge hvis føttene og beina er overfølsom. Denne enheten holder tepper og sengetøy fra berøre områdene.

Lidokain patcher og capsaicin krem ​​kan være nyttig i å kontrollere smerten, kan du bruke dette direkte på huden din.

Alpha-lipoic syre er en antioksidant og er nyttig å lindre symptomer og forbedre nerve funksjon. Det er funnet i innmat som lever; rødt kjøtt og ølgjær inneholder også alpha-linoic syre. Svært små mengder er i erter, brokkoli, rosenkål og spinat. Du kan kjøpe denne kapselen supplement i helsekost eller narkotika butikker. Legen din kan gi deg råd om dosering.

Nattlysolje kapsler kan være nyttig. Konsultere legen din når du prøver disse typer kosttilskudd.