Digidexo.com

Hvordan skaper Ett Detect Cerebral Parese?

Cerebral parese er ikke en enkelt sykdom, men snarere en samlebetegnelse for en gruppe sykdommer som forstyrrer evnen til å koordinere kroppens bevegelser. Tegnene på disse lidelsene kan være til stede ved fødselen, men cerebral parese er vanligvis ikke definitivt diagnostisert inntil en alder eller 2. forårsaket av skade på hjernen før fødselen eller i de tidlige utviklingsstadier av et barns liv, har CP ingen kur, og er mest sannsynlig hos barn som er født for tidlig eller med lav fødselsvekt.

Tegn og symptomer

MedlinePlus antyder at foreldre være på vakt for eventuelle tegn på at deres barn er tregere enn normalt "å rulle over, sitte, krype, smile eller gå." Unnlatelse av å nå visse utviklings benchmarks er ikke avgjørende bevis for CP, men bare en advarsel tegn på at noen problem kan være til stede. Andre symptomer, ifølge MayoClinic.com, inkluderer skjelvinger; dreven sikling; stive muskler; mangel på muskel koordinering; en asymetrical gangart, preget av dra av en fot eller ben; og merkbare problemer med å utføre presisjons handlinger, for eksempel å knytte sko eller skrive. For å bekrefte en diagnose av CP, er din lege eller barnelege sannsynlig å bruke en rekke tester, som omtalt nedenfor.

Hjerneskanning

Roten årsaken til CP lidelser er skade på hjernen (på grunn av skade eller infeksjon), noe som gjør det kritisk viktig å få en nærmere titt på hjernen av et barn i hvem CP er mistenkt. Det er tre slike tester --- kranie ultralyd, CT scan og MRI-skanning --- som gir bilder av hjernen. Kranie ultralyd er lett minst påtrengende av de tre, men dens bilder av hjernen er ikke på langt nær like bra som de som oppnås gjennom CT og MR skanner.

Reflex Testing

Din barnelege kan teste reflekser av et spedbarn mistenkt for å ha CP, i henhold til Cerebral Parese Information nettside. Babyer med CP viser ofte visse motoriske reflekser som forsvinner i normale barn av den tiden nå de seks måneders alder. En slik refleks --- kalt Moro refleks --- vises når et spedbarn er plassert på ryggen med bena i været. "Babyen refleksivt når opp i en omfavnelse gest," sier nettsiden. Hvis dette skjer i et barn over en alder av 6 måneder, er det en god sjanse for at barnet har CP.

Hånd Preference

Mens de fleste spedbarn ikke viser noen hånd preferanse til de er minst ett år gammel, kan de med CP vise en slik preferanse så tidlig som seks måneder. Dette gjelder særlig for barn med spastisk hemiplegi, en form for CP der den ene siden av kroppen er betydelig svakere enn den andre.

Andre tester

Andre diagnostiske tester kan omfatte en elektroencefalogram (EEG), som måler elektrisk aktivitet i hjernen og kan oppdage avvik i hjernens funksjon; blodprøver; syn, hørsel og / eller intelligenstester; og en analyse av ditt barns gangart av en ortopedisk spesialist.