Digidexo.com

Late Stage of Prostate Cancer Prognose

Ved siden av lungekreft, er prostatakreft den nest vanligste typen kreft blant menn. Hvert år har antallet prostatakrefttilfeller øker. Ofte menn som er diagnostisert av sent stadium kreften blitt engstelig om sine sjanser for å overleve. Med det antall faktorer involvert i å bestemme hvorvidt kreft vil utvikle seg, er grundig evaluering er nødvendig for å komme opp med en relativt nøyaktig prognose. Derfor etablere en utsikter for sent stadium prostata kreft er en ofte vanskelig og komplisert oppgave.

Prostate Cancer Progress

Pasienter har en tendens til å oppleve utilsiktet vekttap, kronisk tretthet eller smerte med sent stadium prostatakreft. Med riktig behandling, kan pasienter effektivt forsinke fremdriften av kreft og legge 15 flere år til forventet levealder. Vanligvis trenger pasientene ikke dø på grunn av selve kreften. Lidelse ulike komplikasjoner er det som ofte fører til døden. Med utviklingen av mer effektiv kreftbehandling, har overlevelsen av prostatakreft gått fra 67 prosent til nesten 100 prosent.

Faktorer som påvirker prostatakreft Prognose

De tre viktigste faktorene som påvirker utfallet av prostatakreft omfatter diagnostisert kreft stadium, pasientenes Gleason grad eller scorer og PSA nivå. Sent stadium kreft betyr at kreften allerede har vokst gjennom tildekking av prostatakjertelen eller har spredd seg inn i en annen del av kroppen. Den Gleason grad eller poengsum er basert på hvor kreftcellen ser under et mikroskop. En klasse av 2-6 betyr lav karakter kreft, en score på syv betyr middels kreft grade og score på åtte til 10 betyr at kreften er sannsynlig å vokse eller spre seg raskere. Til slutt, nivået PSA, som er basert på en bestemt blodprøve, fungerer ligner på Gleason grad. Jo høyere grad pasientene får, jo mer sannsynlig at de trenger aktiv behandling.

Prognose i Late Stage Disease

Pasienter med mindre og små voksende svulster har vanligvis det beste prostatakreft prognose. Selv om gjenopprettede pasienter har vært kreft-fri for 10 til 15 år, er deres prognose påvirket av deres valg av behandling. Vanligvis er en prognose på fem år anses utmerket for pasienter med diagnosen sent stadium prostatakreft. I lokalt fremskredne stadier, når kreften har spredd seg til nærliggende områder, pasienter kan fortsatt forvente år i deres prognose. Pasienter med spredning kreft, scenen når prostatakreft har spredt seg til fjerne organer, er gjennomsnittlig overlevelse ett til tre år.

Prognose for gjentakende Cancer

Kreft nesten alltid kommer tilbake etter en vellykket behandling. Snakk om tilbake med en hevn, gjentakende prostata kreft er en alvorlig sak. Forutsatt at pasientenes symptomer er godt forvaltet og kontrollert, 10 år er den gjennomsnittlige prognosen for gjentakende kreft som har kommet sent stadium.

Konklusjon

Siden nye og mer effektive kreft behandlinger er kontinuerlig utviklet, forbedrer overlevelsen for prostatakreft. I gjennomsnitt, pasienter som er diagnostisert med alvorlige former for prostatakreft har høyere risiko for å dø, ofte i løpet av 10 år. Hvis det skjer at pasienter får dårlig prognose, er det ikke nok grunn til å gi opp behandlingen. De er vanlig tall som gir deg bilde av hvordan helsetilstanden vil forbedre eller fremgang. De er der for å understreke viktigheten av å bo forpliktet til behandling.