Digidexo.com

Mat som fremmer Energy

Mat som fremmer Energy


Den energiverdien av mat blir beregnet i kalorier. En persons kaloribehov for å fremme energi avhenger av aktivitetsnivå, fysisk og psykisk helsetilstand og alder. En passende kombinasjon av fett, protein og karbohydrater i matvarer kan bidra til å bekjempe tretthet og øke energi. Melk, mais, korn, rødt kjøtt, egg, kylling, frukt og grønnsaker er noen matvarer som fremmer energi.

Høyre Kombinasjon av Foods

Måltider spises med jevne mellomrom, og i den rette kombinasjonen øke energinivået. Sunn snacks spist noen få timer også fremme energi ved å opprettholde blodsukkernivået.

Tilstrekkelig hydrering er viktig å ha nok energi; som et spørsmål om faktum, er dehydrering ofte årsaken til klager på mangel på energi. Forbruker vann og væske uten koffein, som er dehydrerende.

Foods høy i Energy

Grønne grønnsaker som spinat, brokkoli og rosenkål er rike kilder til energi. Peanøtter, mandler og soyabønner er gode eksempler på energigivende snacks. Vitamin B finnes i yoghurt hjelper syntetisere næringsstoffer til essensielle energi. Proteinrik mat som egg, fisk og kjøtt er også gode energikilder.

Frukt rik på Vitamin C - som for eksempel appelsiner, sitroner og stikkelsbær - kan bekjempe tretthet.

Frø, bønner og linser også øke energinivået.

Matvarer for energi i vegetarisk kosthold

Vegetarisk kosthold generelt tilbyr gode energi mat, og dermed gjør et aktivt liv. Grønne planter tar mye energi fra sola, slik at disse tilbyr en høy mengde energi. Hvis grønnsaker forbrukes rå eller ikke altfor tilberedes, vil de gi høyere mengder energi. Etter matlaging, forringes næringsrik verdi i mange grønnsaker.

Unngå Junk Food

Junk mat, særlig de høyt i enkle sukker og hvitt mel, gi en rask kort energi rush, bare for å la deg følelsen enda mer drenert og svak. I stedet for å nå for en candy bar, nå for en pose peanøtter.

Vitaminer og mineraler er nødvendig for energi

En jernmangel kan føre til lavt energinivå. Prøv å ha en biff en gang i uken, da dette er en kilde til jern sikker på å bli absorbert av kroppen.

Havregryn er høy i B-vitaminer, som konverterer mat til energi.

Bananer er høy i kalium, og de gir en god kilde til energi raskt etter å ha blitt spist.