Digidexo.com

Hippotherapy og behandling av Cerebral Parese

Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig for cerebral parese, en nevrologisk lidelse som påvirker kroppens bevegelse og muskel koordinering. En stadig mer populær som blir foreskrevet av leger er hippoterapi, også kjent som equine terapi - eller hesteterapi, equine terapi eller terapeutisk ridning. Det er mange fordeler med hippoterapi til pasienter med cerebral parese, blant annet økt balanse, holdning, tale og koordinering, og ikke minst morsomt, økt selvtillit og en følelse av prestasjon.

Slik fungerer det

I hippoterapi, utdannet fysioterapeut, gjerne med et par assistenter, går ved siden av pasienten, og gir støtte etter behov. Terapeuten kan plassere pasienten i en rekke posisjoner på hesten, for eksempel sidelengs og bakover, og ha henne strekke seg etter leker eller andre gjenstander. Ideen bak hippoterapi er at den rytmiske bevegelsen av hesten gir en følelse av rytme til pasient med cerebral parese, og oppfordrer pasienten til å justere sin torso og hofter korrekt, som hjelpemidler i å sitte, og til slutt står og går.

"Den rytmiske bevegelsen av hesten har en tendens til å redusere de unormale bevegelsesmønstre av barn med cerebral parese", sier Sandra Hubbard, MA, OTR, assisterende professor i ergoterapi ved University of Texas Health Science Center på San Antonio. "[T] han hestens repeterende bevegelser, overført til rytterens bekken, gir et tredimensjonalt mønster for walking", ifølge Theresa Nalty, MS, PT, NCS, assisterende professor i fysioterapi ved Center.

Fordeler

Hippotherapy har mange fordeler for barn og voksne med cerebral parese. Fysisk, hjelper det bedre holdning og balanse, koordinasjon, muskelstyrke, core styrke, trunk kontroll, og grovmotoriske ferdigheter som å gå, sitte og stå.

Mentalt, hippoterapi forbedrer tale og forståelse, som pasient lærer å kommunisere med terapeuten og assistenter og lærer å forutse hestens bevegelser i tillegg. I tillegg lærer en pasient bedre fokus, konsentrasjon og oppmerksomhet. Så hippoterapi fungerer på mange nivåer: PT, OT, og logopedi.

I tillegg, følelsesmessig og psykologisk, øker hippoterapi pasientens selvtillit og oppfordrer hennes sjanser for å lykkes. Og i motsetning til mange andre fysioterapi øvelser, hippoterapi tilbyr en pasient med cerebral parese sjansen til å lære verdifull kompetanse samtidig ha det gøy og tilbringe tid utendørs og koble med naturen. Bindingen mellom et barn og hest kan bli husket i mange år senere.

Som fysioterapeut Anne Cochran sier det, "Barna vet ikke at de får behandling. De er bare å ha det gøy."

Forskning

Ifølge undersøkelser utført 1988-2004, hippoterapi redusert muskel spastisitet og forbedret balanse; forbedret grovmotorisk funksjon; og forbedret funksjonelle ytelse i hjemmet og samfunnet i områdene egenomsorg ferdigheter, mobilitet og sosial funksjon. Resultatene av studiene tyder hippoterapi kan være et effektivt middel for behandling av barn med cerebral parese.