Digidexo.com

Tegn og symptomer på en nyre Tumor

De tidlige stadier av en nyre svulst kan generere ingen symptomer i det hele tatt. Som tumoren vokser og tilstanden utvikler seg, kan tumoren begynne å utvise symptomer som resulterer hovedsakelig fra press på andre organer og smerte forbundet med plasseringen av svulsten. En nyre svulst vil normalt vise symptomer på avanserte stadier om det er kreft eller ikke.

Abdominal symptomer

En nyre svulst kan begynne å vise seg med merkbare symptomer fra magen. Det kan være en hard klump som vises på magen som kan oppdages gjennom en fysisk undersøkelse, eller det kan være synlige for det blotte øye. Du kan begynne å legge merke til en hevelse i magen, og det er også mulig at du vil begynne å se større enn normale vener vises på overflaten av buken. Svulsten kan også være å legge press på indre organer, og dette presset kan føre til skarpe magesmerter.

Fatigue

En nyre svulst kan begynne å påvirke appetitten. Du kan finne deg selv å miste appetitten, og dette kan resultere i en merkbar vekttap. Du kan også begynne å føle seg svak på grunn av din redusert appetitt, og du kan også begynne å lide av en mangel på energi eller en voksende følelse av utmattelse. Du kan også begynne å føle verkende og generelt dårlig helse som følge av en nyre svulst.

Blood Flow Symptomer

En av de mer vanlige symptomer på en nyre tumor er blod i urinen. Blodet blande med urinen kan ikke være veldig merkbart i begynnelsen, men over tid vil du merke at urinen blir rødbrun farge nesten ligner rust. En annen blodstrømmen symptom assosiert med en nyretumor er hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk. Du kan også begynne å føle symptomer på anemi som er et lavt antall røde blodlegemer. Disse symptomene er svimmelhet og tretthet.

Influensalignende symptomer

En nyre svulst kan også utløse noen influensalignende symptomer som feber og smerter i kroppen. Du kan begynne å oppleve et tilbakevendende feber som kan nå svært høye temperaturer og bli svært ubehagelig. Du kan også begynne å føle en skarp smerte i siden av kroppen din som virker kronisk og ikke etterlater. De tilbakevendende feber kan forsterke denne smerten i siden.

Diagnose

En nyre svulst kan kreve en rekke tester for å bestemme plassering og for å fastslå om det er kreft eller ikke. Disse testene kan omfatte en blodprøve, en urinprøve og en avbildning test for eksempel en CT eller ultralyd for å fastslå den nøyaktige plasseringen av svulsten. Når svulsten ligger da en biopsi kan anvendes for å bestemme om tumor er kreft eller ikke.