Digidexo.com

Virkningene av Dye Color Allergi

En allergisk reaksjon på mat fargestoffer kan være umiddelbar, eller det kan ta flere dager å utvikle. De som lider av allergi eller overfølsomhet kan oppleve negative effekter av en farge eller flere fargestoffer. Dokumentert negative reaksjoner på mat fargestoffer er sjeldne. The American Family Physician nettside sier at færre enn én av 100 barn og færre enn én av 500 voksne vil oppleve en alvorlig negativ reaksjon på en mat fargestoff.

Hudreaksjon

De med fargestoff allergi eller overfølsomhet vanligvis rapporterer hudirritasjoner som eksem eller elveblest etter inntak av en bestemt farge. Når eksem er en allergisk reaksjon, som regel fører det betent, tørr, rød og kløende hud. Noen ganger, eksem patcher selv blemme og skorpe over. De med fargestoff allergi kan oppleve bluss-ups ved å berøre et produkt som inneholder uakseptable fargestoff. Vanligste stedene for eksem omfatter ansiktet, hodet og folder av albuer, knær eller lyske.

Også kalt urticaria, elveblest er hvite eller gule nupper som er omgitt av røde, betente flekker av hud. Noen ganger elveblest er ledsaget av en brennende følelse som blir til en kløe sensasjon. De med fargestoff allergi og overfølsomhet kan oppleve elveblest som kroppen prøver å skille ut giftstoffer ut av huden.

Anafylaktisk Response

Cochineal ekstrakt, et fargestoff som er hentet fra tørkede insekter, har vært brukt i århundrer. Dette fargestoff også kalles karmin fargestoff og brukes til å farge elementer lilla, rødt, oransje og rosa. En University of Michigan allergolog, James L. Baldwin, bekreftet at dette fargestoffet utløst anafylaktisk sjokk hos en pasient som spiste en lilla popsicle. Hans resultater dukket opp i november 1997 utgaven av "Annals of Allergy, Asthma og immunologi." De med en alvorlig fargestoff allergi eller følsomhet bør snakke med sine leger om å gjennomføre en EpiPen for bruk i tilfelle av anafylaktisk sjokk.

Hyperaktivitet

Michael Jacobsen, administrerende direktør for Center for Science i Public Interest, sier at det er klart at mat fargestoffer påvirker barnas atferd. Noen foreldre har funnet ut at å fjerne uakseptable mat fargestoffer fra sine barneklubb kosthold har hjulpet tamme eksplosiv, hyperaktiv atferd. Ifølge ABC News, en 2007 studie viste at det var en liten økning i aktivitetsnivået etter inntak av mat fargestoffer. Andre organisasjoner, men uenig i at mat fargestoffer påvirker atferd. The Food and Drug Administration, for eksempel, hevder det er ingen link. Også Academy of Family Physicians hevder at hyperaktivitet er ikke en typisk allergi symptom.