Digidexo.com

Måter å hindre Epilepsi

Epilepsi er en lidelse forårsaket av unormal elektrisk signalering i hjernen. Det er preget av svært varierende symptomer på tilbakevendende anfall, og kan skyldes en rekke årsaker, blant annet hjerneskader, sykdom, misdannelser i hjernen ledningsnett og kjemiske ubalanser i hjernen. Selv om det ikke er strengt mulig å hindre epilepsi, dets symptomer er kontrollerbar reversibel eller i et betydelig antall tilfeller.

Medisinering

Ifølge Mayo Clinic, er medisinering vanligvis det første alternativet i behandling av epilepsi. Hvis du er diagnostisert med sykdommen, vil legen din sannsynligvis begynne ved forskrivning en lav dose av et enkelt krampestillende som er mest sannsynlig å ha en positiv effekt på dine spesielle symptomer. Han vil da ta litt tid å bedømme medisinering effekter. Hvis startdosen er utilstrekkelig, vil han øke dosen og foreta en ny observasjon av dine symptomer. Vær oppmerksom på at i noen tilfeller det første stoffet alternativet vil ikke være i stand til å kontrollere din epilepsi. Hvis dette er sant for deg, legen din vil prøve et annet medikament, eller om nødvendig bruke en kombinasjon av to ulike medikamenter.

Rapportering potensielle bivirkninger

Uansett medisinering valgt, vil du oppleve noen mengde bivirkninger fra deres bruk. Vanlige relativt milde bivirkninger er vektøkning, svimmelhet, tretthet, hudutslett, bentetthet tap og tale og koordinasjonsvansker. Mindre vanlige, men mer alvorlige potensielle bivirkninger er alvorlig utslett, depresjon, selvmordstanker eller handlinger, og betennelse i bukspyttkjertelen eller andre organer. Du må arbeide med legen din for å minimere virkningen av farlige komplikasjoner. Først og fremst, rapportere eventuelle selvmords lyster eller endringer i humør eller atferd umiddelbart. Følg alle retninger for å ta medisinen, og fortelle legen din før du tar andre medisiner, enten resept eller over-the-counter. Ikke slutte å epilepsi medisiner uten legens klare instrukser.

Medisinering Outcomes

Hvis du følger alle medisiner retningslinjer og forholdsregler, er det en god sjanse dine epilepsi symptomer vil være helt kontrollert. Faktisk mer enn halvparten av pasientene få total lindring med sin første medisinen. Hvis du fortsatt anfallsfrie i to år eller lenger, kan legen vurdere å seponere legemidlet. I noen tilfeller er dette stans i behandlingen er permanent, og pasienter kan leve resten av livet uten å oppleve noen ytterligere beslag. Hvis barnet har epilepsi, det er mer enn en 50 prosent sjanse for at permanent beslag lettelse på dette innlegget-medisinering stadiet vil oppstå.

Andre behandlingstilbud

Hvis epilepsi ikke er godt kontrollert av medisiner, kan legen din foreslå bruk av et par alternative behandlingsformer. Vagus nerve stimulering innebærer implantasjon av en enhet under huden på brystet som sender elektriske støt til hjernen via vagusnerven. Denne metoden kan gi så mye som 30 eller 40 prosent reduksjon i symptomer. Din lite barn kan være i stand til å delvis kontrollere symptomer ved å spise det som kalles en ketogen diett, som er lav på karbohydrater og høy på fett.

I noen tilfeller kan operasjon være nødvendig for å kontrollere dine symptomer. Spør legen din om detaljene i noen prosedyre han kan utføre.