Digidexo.com

Hvordan er Moebius syndrom Bestått?

Hvordan er Moebius syndrom Bestått?

Hva er Moebius syndrom?

Moebius syndrom, også kjent som Mobius syndrom, er en nevrologisk lidelse som er sjeldne og effekter barn fra fødselen av. Barn og voksne med Moebius syndrom er ikke i stand til å bevege øynene fra side til side og har problemer med å blinke, smilende, frowning, suger, og griner. Andre symptomer til stede hos personer som har Moebius syndrom inkluderer taleforstyrrelser, søvnforstyrrelser, problemer med å svelge, pusteproblemer, synsvansker, sensorisk integrasjon dysfunksjon og svak overkroppen styrke, mangel på ansiktsuttrykk, fôring og kveles problemer, øye følsomhet, forsinkelser i motoriske ferdigheter, krysset øyne (også kalt skjeling), sikling, deformert tungen, ganespalte, begrenset tungen bevegelse, hørselsproblemer, taleforstyrrelser, skamslått føtter og hender misdannelser. Hvis du tror barnet ditt kan ha Moebius syndrom, ta ham til lege så snart som mulig for en undersøkelse.

Kjemien bak Moebius syndrom

Moebius syndrom effekter det 6. og 7. hjernenerver, noe som reduserer muligheten for pasienter til å flytte sine ansikter og øyne. Selv om noen lider av Moebius syndrom har bare disse nerveforstyrrelser i hjernen, andre hjernenerver som kan være berørt inkluderer 3., 4., 5., 9., 10., og 12. nerver. Hvis den 8. hjernenerve kommer i stand vil pasienten trolig lider av hørselstap. Selv om det er kirurgiske prosedyrer for å gjøre ansiktsmusklene mer brukbare for Moebius pasienten, er det i dag ingen kur for Moebius syndrom.

Er Moebius syndrom Arvelig?

Fordi Moebius syndrom er en tilstand som påvirker hjernen, det er konstant studier prøver å avgjøre hvorvidt Moebius syndrom er genetisk eller arvelig. Ifølge Department of Human Genetics, University of Cape Town Medical School i Sør-Afrika, har en link blitt oppdaget mellom fravær av kromosom 13 og noen Moebius syndrom lider i Sør-Afrika, som kan vise at sykdom er en genetisk lidelse. Men fordi Moebius er en svært sjelden sykdom, har det vært vanskelig for leger å finne en felles kobling mellom alle pasienter Moebius syndrom. Som i 2009, har ingen offisielle krav er gjort hvorvidt sykdommen er arvelig eller genetisk, og bestått av Moebius syndrom anses å være tilfeldig. Det er imidlertid påvist at Moebius syndrom er ikke smittsomt, og det er alltid til stede ved fødselen.