Digidexo.com

Spinal Needle Back Pain

Spinal blokker (eller spinalbedøvelse) og epidural steroidinjeksjoner er bare noen av de prosedyrer som involverer en nål injiseres i ryggraden. Enten spinal nåler forårsake langvarige ryggsmerter er oppe til debatt, men det som er sikkert er at prosedyrer som involverer spinal nåler er en effektiv behandling for mange med smerter i korsryggen og isjias. Når alvorlige ryggsmerter er assosiert med spinal nåler, studier tyder på det kan være andre faktorer som spiller.

Vanlige bivirkninger

Kanskje den mest vanlige bivirkning av en spinalnål prosedyre er en spinal hodepine, noe som vanligvis forbedrer etter noen få dager. Når en spinal nål brukes til å injisere en epidural steroid å behandle smerter i korsryggen, noen pasienter opplever smerter i det området før symptomene bedres. Leger anbefaler at denne økte smerter kan vare så lenge som ti dager etter en injeksjon.

Parestesier og Spinal Needles

Data som dukket opp i 2009 American Society of Regional Anesthesia og Pain Medicine journal indikerte at parestesi kan oppstå når en spinalnål får kontakt med roten av en spinal nerve. Parestesier er definert som en brennende, prikkende eller prikking, og det kan bli rapportert som smerter av pasienter.

Needle typen kan utgjøre hele forskjellen

En studie som dukket opp i desember 2008 av Acta Anaesthesiologica Scandinavica sammenlignet effekten av to ulike typer nåler på 200 friske pasienter i alderen 15 og 46. Deres resultater viste at 24 G Sprotte nål forårsaket en signifikant større andel av pasientene til oppleve ryggsmerter enn gjorde 227G Quincke nål.

Needle Innhold og Pain

En 1998 studie utført av Cornell University Department of Anesthesia sett på nål innholdet og trakk noen interessante konklusjoner. Deres studie indikerte rygg og ben smerter skjedde innenfor dager etter spinalbedøvelse når nåler inneholdt mellom to prosent og fem prosent lidokain, og i mye lavere forekomst med andre lokalanestetika som bupivacain og tetrakain. Studien har også antydet at dette tilbake smerte kan også oppstå med bare 1,5 prosent mepivakain i nålen.

Spinal Needles Hjelp More Than De Hurt

Selv om spinal nåler kan ha bivirkninger som kan omfatte ryggsmerter, en 2001 studie som dukket opp i British Journal of Anestesi antyder prosedyren er verdt risikoen når det gjelder å lindre kroniske ryggsmerter. Betydelig ryggsmerter post-nål ble nesten utelukkende knyttet til allerede eksisterende ryggsmerter, og nye ryggsmerter utbruddet var sjeldne. En artikkel om spinaldiagnostics.com enig, hevder pasienter har en 50/50 sjanse for å få lindring fra spinalnål prosedyrer.