Digidexo.com

Legg uoppmerksomhet Treatment

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, eller ADHD, er en kronisk langvarig tilstand som fører til uoppmerksomhet, impulsiv atferd eller hyperaktivitet hos barn og voksne. Denne lidelsen ble kalt ADHD eller ADD, i det siste.

Stimulerende medikamenter

Ifølge Mayo Clinic, til sentralstimulerende midler som Ritalin, Adderall og Dexedrine hjelp balansere nevrotransmitter i hjernen og forbedre uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet.

Ikke-sentralstimulerende medisiner

En ikke-sentralstimulerende stoff kalt atomoksetin kan være foreskrevet i tilfeller der sentralstimulerende stoffer ikke er effektive.

Andre medisiner

ADHD som er kombinert med en stemning lidelse kan behandles med antidepressiva. Høyt blodtrykk narkotika for eksempel klonidin eller guanfacine kan redusere søvnløshet eller aggresjon hos ADHD-pasienter.

Therapy

ADHD kan behandles med psykoterapi økter hvor pasienter snakker om effektene av sykdommen. Atferdsterapi kan brukes til å utvikle strategier for å endre atferd som er forårsaket av ADHD.

Symptomer

ADHD-pasienter kan ha problemer med å betale oppmerksomhet i skolen, kan de ikke lytte godt til foreldre eller lærere, og kan være uorganisert, glemsom og lett distrahert. Hyperaktivitet hos ADHD-pasienter kan inkludere utålmodighet, uro og overdreven snakke.