Digidexo.com

Formålet med nesen hår

Formålet med nesen hår


Nesehår kan være en plage for personer som viser det i overflod. For noen mørke, trådlignende hår faktisk vokse ut av neseborene der andre folk lett kan se dem. Selv om disse hårene kan virke som mer problemer enn de er verdt, faktisk de bidra til å forhindre sykdom.

Nose Hair

Det er to typer av nesen hår. Lengre, mørkere hår som stikker ut fra neseborene av noen individer og trenger å bli stelt, og tynne hår som anslag, kalt cilier som er for små til å bli sett med det blotte øye, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Cilia linje innsiden av nesen.

Formål

De lengre hår i nesen felle større irriterende stoffer som støv og bakterier for å hindre dem fra å komme inn i systemet, i henhold til hår Øker nettsiden. Cilia tegne og holde slim som fukter luften vi puster inn før den når lungene, ifølge Merck. Slimet feller også smuss og andre irritanter, som er tvunget ut av nesen når vi nyser.

Betraktninger

Noen mennesker har mer mørkere eller lengre nese hår enn andre. Det er akseptabelt å trimme endene av lange nesen hår vokser ut av neseborene, men det er viktig å ikke klippe håret for kort eller riv det ut. Når du klipper nesehår, bør du aldri sette saksen i nesen; en skarp gjenstand, kan lett skade neseslimhinnen, ifølge Hair Finder nettstedet.