Digidexo.com

Tegn og symptomer på allergi mot bakegjær

Tegn og symptomer på allergi mot bakegjær


Tegn og symptomer på en allergi mot bakegjær kan variere sterkt mellom lider. Noen kan få søvnig, mens andre kan føle seg syk i magen eller får hodepine. Gjær allergi må ikke forveksles med en soppinfeksjon, hvorav den sistnevnte er en overvekst av naturlig forekommende bakterieflora i tarmen.

Tretthet

En veldig vanlig reaksjon på inntak av gjær er tretthet og slapphet. På samme måte som cøliaki lider reagerer på gluten, kan en allergi mot bakegjær indusere intense følelser av tretthet og en tyngde av lem. Dette symptomet meste avtar innen et antall timer. En måte for lider å teste om de er allergisk mot gjær eller gluten i en bestemt matvare er å teste om de blir lei etter å ha spist brød (gjær) eller om de blir lei etter å ha spist noe gjær-fri også, slik som pasta . Kutt ut alle hvete- og gjærholdige matvarer fra kosten for en uke for å se om apati forsvinner. Gjeninnføre yeasty matvarer for å se om symptomene kommer tilbake. Den beste management for en allergi mot bakegjær er unngåelse.

Utslett

Et utslett er en allergisk reaksjon som er felles for mange allergier. Allergier til bakegjær har ofte dette symptom i form av elveblest og skjolder rundt hals og ansikt, men ofte på andre deler av kroppen, også. Skin-stikk allergi testing kan bidra til å avgjøre om de utslett opplevd er fra gjær allergi. En liten nick er laget i underarmen og allergen prøvene er brukt; allergener som reagerer med kroppen vil komme opp i en rød klump der prikk ble gjort. Igjen er den beste ledelsen unngåelse.

Pustevansker

Noen ganger lider av bakegjær allergi utvikle pustevansker og for det meste milde astmatiske symptomer. Dette er vanligvis mer utbredt i nybakte produkter som inneholder gjær som pizza, yeasted kaker og brød rett fra ovnen. Selv om det ikke er forstått hvorfor, kan noen allergikere spise disse produktene en rekke timer etter uten å lide samme reaksjon.

Urolig mage

En allergi mot bakegjær kan også indusere mild til alvorlig mage kramper, og selv oppkast. Magebesvær ved å spise yeasted mat kan også være et tegn på en medfølgende gjær infeksjon i tarmen. Reaksjoner fra yeasted matvarer på grunn av en gjær infeksjon er ofte feilaktig som en allergi mot gjær --- en gjær infeksjon er et helt annet helseproblem, og er bare forverret ved å forbruke gjær. Det beste middel for både gjær infeksjoner og gjær allergi er unngåelse av produkter som inneholder gjær.