Digidexo.com

Hva er symptomene på en abscessed tann på overkjeven?

En abscess i tannen din er forårsaket av bakterielle infeksjoner i munnen som fører til en opphoping av væske eller puss rundt roten av tannen din. Symptomer på en abscessed tann krever medisinsk behandling av en tannlege eller kjevekirurg, og uten behandling kan du utvikle livstruende komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, symptomer på en abscessed tann på overkjeven er smerter og følsomhet for visse matvarer.

Smerter

En abscessed tann på overkjeven kan føre til at du har tannpine som vedvarer selv om du tar over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen.

Feber

Bakteriene som forårsaker abscess i tann kan føre til at du utvikler symptomer som feber av 101 grader C eller mer - sammen med frysninger og svette.

Fluid

Hvis abscess i tann sprekker, kan du oppleve en plutselig munnfull av væske som smaker og lukter dårlig og kan gjøre deg kneble eller oppkast.

Smerte

Du kan oppleve smerte langs øvre kjeve og gane samt i dine kinn, ører og templer grunn til å ha en abscessed tann i overkjeven.

Følsomhet

En abscessed tann i overkjeven kan forårsake følsomhet når du spiser veldig varm mat, kald drikke eller mat som er fast eller vanskelig å tygge.

Hevelse

Du kan legge merke til hevelse i ansiktet, spesielt rundt kinnene og området i nærheten av der abscessed tann er plassert, samt i lymfeknutene på halsen.