Digidexo.com

Er Stevia bedre enn Splenda?

Er Stevia bedre enn Splenda?


Mange anser Stevia, en virkelig naturlig søtningsmiddel, overlegen til kjemisk ekstrahert Splenda. Andre foretrekker Splenda er mer kjent smaken. Trekke dine egne konklusjoner, men; "bedre" produkt er, som de sier, en smakssak.

Funksjoner

Stevia, en null-kalori sukker erstatning, stammer fra bakke bladene av Stevia urt. Splenda, en form for Sukralose (sukker), har gjennomgått en kjemisk prosess for å fjerne sine kalorier og karbohydrater.

Smak

Produsenter av Splenda vurdere dens sødme 600 ganger at sukker, mens Stevia gjennomsnitt 300 ganger sukker sødme. Hver gi en unik ettersmak, med verken nøyaktig etterligner smaken av naturlig sukker.

Fordeler

I motsetning til sukker, har Stevia og Splenda ikke bidra til tannråte eller heve blodsukkernivået, noe som gjør dem egnet erstatninger for diabetikere og carb bevisste slankere. Bruk enten i stedet for sukker for å lage lav-kalori-versjoner av matoppskrifter.

Ernæring verdi

Verken Splenda eller Stevia ekstrakt gir reell næringsverdi, men grønn, ubehandlet Stevia beholder gunstige fytokjemikalier. Produsenter forlenge versjoner av hver søtningsmiddel med ekstra fiber.

Sikkerhet

FDA har godkjent både Stevia og Splenda for offentlig konsum. Kliniske bevis støtter ikke bekymringer reist om Splenda rolle i å forårsake kreft. I 2008, FDA offisielt godkjent en gang-forbudt Stevia for salg i USA.